Az ananász köztudottan egy szuperegészséges gyümölcs, csak, hogy egy pár okot megemlítsek: tele van antioxidánsokkal, magas a C-vitamin tartalma és segíti az emésztést. Édeskés íze miatt sokunk kedvenc gyümölcse, melyhez az év bármely szakaszában hozzáférhetünk. Amennyiben te is szereted ezt a csodagyümölcsöt, biztosan örülni fogsz az alábbiakban található recepteknek. Ugyanis 3 különböző mennyei desszert ötletet hoztunk el nektek, melyek fő alkotóeleme az ananász. Ráadásul az elkészítésük is pofonegyszerű, így mindenképp ki kell, hogy próbáld!
Pina Colada pite pohárkrém
Bár ennél a desszert receptnél a rumot kihagytuk, úgyhogy nem teljes a Pina Colada élmény, a mennyei íze és a fancy kinézete biztosan kárpótol érte. Ha valami egyszerűen, gyorsan elkészíthető finomságra vágysz, semmiképp ne hagyd ki!
Amire szükséged lesz:
- 3 csésze finomra tört graham keksz
- 12 ek. vaj
- 2 doboz ananász
- 2 csésze tejszín
- 225 g mascarpone
- 1 ek. cukor
- ½ csésze kókuszreszelék
Elkészítés:
- Keksz réteg: egy nagy tálban jól összekeverjük a graham kekszmorzsát a vajjal.
- Ananász réteg: Az ananász darabokat összezúzzuk, majd egy serpenyőben, közepes lángon melegítjük, amíg jam szerű lesz az állaga. (kb 15 perc)
- Krémréteg: A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascaprone-t és a cukrot.
- Választunk 4 átlátszó poharat, mélytányért, de lehet akár befőttesüveg is, majd elkezdjük beletenni a rétegeket felváltva.
- Végül pirított kókuszreszelékkel tálaljuk.
Grillezett ananász
Kóstoltad már az ananászt grillezve? Elsőre nem is gondolnánk, de nagyon finom tud lenni még ilyen formában is ez a csodagyümölcs, főleg az alábbi módon elkészítve!
Amire szükséged lesz:
- 3 ek. kókuszcukor
- 2 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. őrölt kardamom
- 1 közepes ananász
- tálaláshoz: vanília fagylalt és reszelt lime héj
Elkészítés:
- Előmelegítjük a grillsütőt közepes hőfokra
- Egy tálban összekeverjük a kókuszcukrot, fahéjat és a kardamomot.
- Az ananászt meghámozzuk és nem túl vastag szeleteket vágunk belőle.
- Az ananász szeletek mindkét oldalát megszórjuk a 2. lépésben elkészített keverékkel (1-2 tk. oladalanként), majd a keveréket rányomkodjuk az ananászokra, hogy biztosan ottmaradjon.
- Addig grillezzük amíg szép aranybarna nem lesz, oldalanként 4-5 percig karamellizáljuk.
- Vanília fagylaltal tálaljuk és ízlés szerint megszórhatjuk lime héjjal is.