Ananászos palacsinta fejjel lefelé
Biztos kóstoltad már a fejjel lefelé ananászos tortát, itt az ideje, hogy a palacsinta változatát is elkészítsd. A palacsintát végül is ki ne szeretné, igaz? Ha már unod az egyszerű receptet, akkor próbáld ki ezt az ananászosat! Garantáltan nagy lesz a sikere!
Amire szükséged lesz:
- 2 csésze palacsinta keverék
- 1 csésze tej
- 2 nagy tojás
- 1 tk. vanília kivonat
- 10 db ananász karika
- 10 db koktél cseresznye
- 1/3 csésze barna cukor
- vaj a serpenyőhöz
- tejszínhab a tálaláshoz
- juharszirup a tálaláshoz
Elkészítés:
- Egy nagy tálban jól összekeverjük a palacsinta keveréket, tejet, tojást és a vanília kivonatot.
- Egy serpenyőt előmelegítünk közepes hőfokon és megolvasztunk 1 ek. vajat.
- Nagyjából ¼ csésze palacsinta tésztát teszünk a serpenyőbe, 2 perc elteltével bele helyezünk egy ananász karikát, ennek a közepére pedig egy cseresznyét. Megszórjuk egy kis barna cukorra.
- Miután a szélei elkezdenek buborékolni megfordítjuk, és addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
- Ezt megismételjük a maradék hozzávalóval, majd tejszínhabbal és juharsziruppal tálaljuk.