Te is szereted az extra csokis édességeket, de nem szeretnél bűntudatot? Akkor ez a ditéás banános brownie a Te recepted lesz! Mennyei édes élmény bűntudat nélkül!
Honnan ered?
A brownie csupacsokis édesség, ami Amerikából származik. A legenda szerint úgy alkották meg, hogy egy szakács elfelejtett sütőport tenni a csokoládétorta piskótájába. Azóta már számos receptje létezik az isteni finom csupacsoki brownienak, amit legtöbb esetben hideg fagylalttal, öntettel kínálnak. A brownie alapja a jó minőségű étcsokoládé, de készíthetjük tejcsokiból, sőt triplacsokis verziója is létezik. A csokoládéimádók egyik kedvence a brownie, azonban, ha nem akarnál cukros, nagyon tömény verziót fogyasztani, akkor lesz számodra egy szuper receptünk!
Milyen a jó brownie?
A brownie alapvetően egy nem túl egészséges és diétás édesség, hiszen tele van csokoládéval, cukorra, liszttel. A jó brownie alja és teteje szépen megsült, teteje ropogós, még a belseje nedves, szinte majdnem folyik. Az ilyen brownie titka az étcsokoládéban és a megfelelő mennyiségű nedvességen múlik, amit a tésztához kell keverni. Nem egy bonyolult sütemény receptet, pláne ez a diétás verzió, hiszen 5 perc alatt össze tudjuk állítani a tésztát, még a sütés is körülbelül 20-25 percet vesz igénybe. Így mindössze 30 perc alatt megalkothatjuk ezt az isteni diétás banános browniet!
Hogy jön ide a banán?
Miért a banán? Sok háztartásban előfordul, hogy a banán nagyon megérik, barnássá válik a külseje, és ilyenkor már nem szívesen fogyasztjuk el önmagában. Az ilyen túlérett banánok viszont tökéletesen felhasználhatók ebben a brownie receptben! Megadják a tészta nedvességét, így az állaga olyan lesz, amilyennek lennie kell. Attól azonban nem kell tartani, hogy a brownienknak banán íze lesz, mert szinte észre sem fogod venni benne az ízét!