Lássuk a recepetet:
Hozzávalók
20 dkg/2 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé (80% feletti); 17,5 dkg vaj/kókuszolaj; 15 dkg édesítő; 10 dkg zabpehelyliszt; 5 db közepes érett banán; 2 evőkanál kakaópor; 1 evőkanál sütőpor
Elkészítés
Olvasszuk fel a két tábla étcsokoládét a vajjal vagy a kókuszolajjal, és rakjuk bele az édesítőt is. Miután teljesen egyneművé váltak, vegyük le a tűzről és várjuk meg, amíg langyos nem lesz. Addig egy másik edényben keverjük össze a zabpehelylisztet a sütőporral és a kakaóporral.
A banánokat nyomkodjuk össze egy villa vagy botmixer segítségével és adjuk hozzá a liszthez. A langyos csokit öntsük hozzá a többi alapanyaghoz és dolgozzuk össze az egészet egyneművé. Öntsük át egy sütőpapírral bérlelt kisebb tepsibe vagy jénaiba. Mehet is a 180 fokos előmelegített sütőbe 20-25 percre. Akkor lesz jó, amikor a teteje egy kicsit elrepedt, a belseje pedig még nedves. Mielőtt felvágjuk várjuk meg még kihűl vagy legalább langyos lesz.