A diéta sok nő életét keseríti meg főleg a nyári időszakban, amikor mindenki sokkal jobban próbál odafigyelni a mindennapi étkezésekre, vagy azért, hogy elérhesse az álom alakot, vagy azért hogy megtartsa a nyár végéig. Azonban a diéta nem jelenti azt, hogy le kell mondani az édes ízekről. Bár sok diétás recept kering a neten, mégis a legtöbbje borzasztó ízű, és nem pótolják az édességek hiányát. Ezekkel a receptekkel nem kell lemondanod az istenien finom süteményekről még a diéta alatt sem, hiszen egy cseppet sem hizlalnak. Próbáld ki te is mindet!
Egyre többen diétáznak rendszeresen, hogy megőrizhessék alakjukat, vagy éppen leadhassanak egy keveset a nyári szezonra. A legtöbb elterjedt diéta azonban nem engedi az édes élvezeteket, és ilyenkor mellőznünk kell minden finom süteményt, amit addig szerettünk. De nem csak ekkor vethetők be ezek a csodás diétás sütemény receptek. Manapság egyre több ember van aki cukor beteg és nem élvezheti a tömény cukros sütiket.
Ha rendezel egy bulit ahol mondjuk nem ismersz mindenkit, jó ha van a tarsolyodban egy-egy édesítőszeres sütemény receptje, ami ugyan olyan finom lesz mintha cukorral csináltad volna. Sokan vissza rettennek az édesítőszer használatától a süteményeknél, mert félnek, hogy nem lesz olyan édes nem lesz olyan finom. Ugyan ez történt velem is addig, amíg ki nem próbáltam és azt tapasztaltam, hogy a vendégek oda voltak a süteményért, a legjobb benne az, hogy nem volt benne semmi ördöngösség. Hoztam példának kettő receptet ami egyszerű mégis nagyon finom. Könnyen és gyorsan elkészíthető.
Diétás brownie muffin
Hozzávalók
- 80 g teljes kiőrlésű liszt
- 1.5 ek cukrozatlan kakaópor
- 0.5 csomag sütőpor
- 2 db tojás
- 4 ek xilit
- 1.5 dl tej
- 4 ek olívaolaj
- 30 g földimogyoró
- 100 g meggy
Elkészítés
- A tojásokat habosra keverjük a xilittel, majd hozzáadjuk a tejet és az olívaolajat.
- Összekeverjük a száraz összetevőket is; a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
- Végül a tojásos masszához lassan hozzáadjuk a lisztes keveréket.
- A sütőt 180 fokra kapcsoljuk, a muffin formákba elosztjuk a masszát, kb. félig fognak megtelni. Minden formába három szem meggyet dobunk, és már mehet is a sütőbe.
- 10-15 percig sütjük, ezalatt az idő alatt durvára aprítjuk a mogyorót. Ha már picit szilárdult a masszánk, de még láthatóan félkész állapotban van (ez történik bő 10 perc után), kivesszük a sütőből, és megszórjuk a mogyoródarabokkal.
- Végül sütjük még szűk 10 percig ügyelve, hogy ne szárítsuk az állagát.
Sütési hőfok:180 fok
Sütési mód: Hőlégkeveréses