Ilyen finom diétás süteményt még biztosan nem kóstoltál!
Kakaós tönkölykeksz
Sok ember megrémül a hozzávalók láttán, mert nem tudják, hogy hol lehetne beszerezni, de nagyobb üzletláncoknál meg lehet venni az alapanyagokat. Nyugodt szívvel ajánlom ezeket a süteményeket, mert nagyon finomak lesznek hiába, hogy édesítőszeresek. Mindenkinek nagyon fog ízleni és még egészséges is.
Nyugodtan csomagolhatóak ezek a sütik ezért ha napközben mondjuk megéhezel egy kis édesre a munka közben kapd elő és nassolj egy kicsit.
Jó sütést és jó étvágyat!
Hozzávalók
- 5 púpozott ek teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
- 1 ek tönköly búzakorpa (púpozott)
- 4 ek zabpehely (púpozott)
- 10 dkg margarin
- 2 ek xilit (csapott)
- 1 db tojás
- 2 tk őrölt fahéj
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
Elkészítés
1. Egy edénybe kimérjük a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, korpát, pelyhet, kakaóport, fahéjat, szódabikarbónát, xilitet, majd elkeverjük. Nekem nincsen mérlegem, ezért vagy bögrével mére, vagy kanállal.
2. Kicsit megmelegíthetjük a margarint, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, beletesszük a száraz keverékbe, majd a tojást felverve szintén beletesszük, és egységes masszává keverjük.
4. Alacsony lángon sütjük.
Sütési hőfok: 170 fok