Diétás, ráadásul isteni finom zöldborsófőzelék recept
Isteni zöldborsófőzelék diétásan, aminek az íze megszólalásig hasonlít a nagyi főzelékére
A zöldborsófőzelék iránti rajongásom gyerekkoromból fakad, nagyi isteni főzelékeket készített, szóval az sem jelentene számomra különösebb nehézséget, ha hónapokig ezt kellene ennem reggelire/ebédre/vacsorára a hét bármely napján.
A zöldborsófőzelék azoknak is kiváló választás, akik egy vagy több gyerkőccel vannak otthon, mert egyrészt a gyerekek általában szeretik, másrészt hihetetlenül gyorsan elkészül gyakorlatilag fillérekből. Ami pedig a legjobb benne, hogy hozzájárul egészséged megőrzéséhez, és még diétás is!
Lássuk, mire van szükséged hozzá:
- 1 kg zöldborsó (én fagyasztottat használtam)
- pici olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek zabliszt (vagy bármilyen típusú liszt, én teljeskiőrlésűvel is gyakran készítem)
- só
- bors
- petrezselyem
- édesítőszer (eritrit, stevia, esetleg ezek keveréke, vagy bármi, amit használsz)
- 3 dl víz
- 3 dl tej (természetesen növényi tej is lehet)
Az olajat egy lábasban melegíteni kezdem, majd beleteszem a borsót, és lefedem 5-10 percig, hagy puhuljon. Jöhet bele a fokhagyma, a só, a bors és a petrezselyem. Alaposan összekeverem, majd újra lefedem egészen addig, amíg a borsó teljesen meg nem puhul.
Most jön a legjobb rész, ugyanis ehhez a recepthez nem kell külön habarást készíteni! A 2 evőkanál zablisztet egyszerűen rászóróm a borsóra, majd ismét alaposan összekeverem. Jöhet egymás után a víz és a tej, majd a cukor helyettesítéseként jöhet egy kis édesítőszer.
A képen látszik, hogy ez egy sűrű főzelék, én így szeretem. A folyadékok arányának növelésével lehet rajta lágyítani bőven. Mi főtt tojással és virslivel fogyasztottuk, de temérdek egészséges fasírt recept is létezik, biztosan azzal is isteni!