Így készítsd:
- A sárgarépát meghámozzuk és apróra reszeljük. Használjuk a legkisebb lyukkal rendelkező reszelőt, így a répa gyorsabban fog kész állapotba kerülni.
- Egy közepes méretű lábasban, közepes lángon simára keverjük a mandulatejet, juharszirupot, fahéjat, gyömbért, szerecsendiót és a sót.
- Hozzáadjuk a sárgarépát és a zabpelyhet, lassan felforraljuk, majd közepes lángon kevergetjük. Fedő nélkül főzzük úgy 8-10 percig, amíg be nem sűrűsödik.
- Levesszük a tűzről és belekeverjük a vanília kivonatot.
- Mély tálkába adagoljuk és tetszőlegesen díszítjük feltétekkel.
Tipp: Feltétként próbáld ki a darált pirított diót, kókuszos tejszínhabot, juharszirupot, mazsolát és a fahéjat is.
Csokis smoothie mogyoróval
A smoothie rajongóknak is kedvezünk. Ha már unod a zöldéges, gyümölcsös smoothiekat, akkor ezzel a csokis és mogyorós recepttel biztosan sikerül egy kis boldogságot csempészni a poharadba.
Hozzávalók:
- 1 csésze tetszés szerinti tej
- 1 csésze jégkocka
- 2 ek kakaópor
- ½ csésze sótlan, pörkölt mogyoró
- ½ friss banán, 1 fagyasztott banán
- 4 tk méz vagy juharszirup
- ¼ tk mogyoró kivonat (opcionális)
Így készítsd:
A hozzávalókat egy turmixgépbe helyezzük és jól eldolgozzuk.