Amennyiben szereted a kávét, illetve gyakran fogyasztasz is belőle, biztosan Neked is feltűnik, ha íze megváltozik, esetleg allergiás vagy rá, ha furább ízvilágot eredményez egy-egy kávéfőzés. Mostani cikkemben elárulom, mik lehetnek az okai, ha a kávéd nem tökéletes, de abban is segítek, hogy hogyan váljon azzá!
A tökéletes kávé elkészítése odafigyelést igényel – elsősorban így tudod elérni azt, hogy ne legyen túlságosan kesernyés az italod végeredménye. Mostani cikkemben gyakori hibákat olvashattok, ami elsősorban abból adódik, hogy nem feltétlenül tudjuk, hogy a kávékészítés során mi miért történik – mégis annak rovására mehet.
Amennyiben szeretnél olyan tökéletes kávét fogyasztani nap mint nap, mintha egy kávézóból rendelnéd, vennéd meg koffeintartalmú italod, a mostani szempontok segíteni fognak!
A nem megfelelő őrlemény használata
Ismered kávégéped eléggé? Amennyiben igen, akkor biztosan tudod, hogy milyen kávét kell hozzá vásárolnod, illetve milyen formában. Érdemes tudnunk ugyanis, hogy minden eszköz és kávé esetén más-más őrleményt kell használni – ezt pedig elsősorban kitapasztalni érdemes. Amennyiben eszpresszót készítesz, az őrleménynek például sokkal finomabbnak kell lennie, még egy kotyogóshoz sokkal durvább megfelelője is megteszi. Amennyiben minőségi kávét szeretnél fogyasztani, érdemes egy őrlőt beszerezni otthonodba, majd azzal változtatni a szemcséket, hogy tökéletes végeredményhez juss.
Figyelj oda a megfelelő csomagolásra
Amennyiben nem visszazárható csomagolással rendelkezik kávéd, az intő jel lehet annak gyengébb minőségére – mely mondani sem kell, a kávédon is érződni fog. Érdemes óvni a kávét az oxidációtól, hiszen ez legnagyobb ellensége. Amennyiben a szemeket kint hagyod a levegőn, az idő múlásával Te is láthatod, ahogy romlanak, laposodnak.
Figyelj oda, ha előre őrölt kávét vásárolsz
Ez már az előző ponthoz is köthető, ugyanis ezek legtöbbször nem visszazárható csomagolásban vásárolhatóak meg.