#6: Mogyorókrém
Ugye te is leszoktál már arról, hogy a hűtőbe tedd megkeményedni? Te is biztosan tapasztaltad már, hogy a mogyorókrémben lévő alapanyagok hideg hatására szétválnak, a krémes massza darabos lesz, színe pedig kiszürkül, elfehéredik. Ne tedd hűtőbe, nemcsak felesleges, hanem még árt is neki!
#7: Csokoládé
A mogyorókrémhez hasonlóan a csokoládénak sem tesz jót igazán a hűtés. Nemhogy nem marad friss, még az állaga, és ezzel együtt az íze is romlik a hideg hatására! Még az olvadt csokit is inkább csak hűvös helyre érdemes tenni!
#8: Szilva, barack, csonthéjasok
Valahogyan az is olyan egyértelmű, hogy a zöldségeket, és gyümölcsöket hűtőben kell tárolni, pedig nagyon sok esetben erre nincsen semmi szükség. A csonthéjasok például egyáltalán nem szeretik a hűtést! Őszibarack, sárgabarack, szilva, nektarin, ringló? ezeket ne tedd hűtőbe, mert sokkal finomabbak lesznek nélküle!
#9: Mozzarella
Igen jól olvasod! A mozzarella egyáltalán nem igényel hűtést, annak ellenére, hogy a többi sajttal együtt általában a hűtőben tároljuk, pedig e nélkül sokkal krémesebb és puhább lenne.
#10: Egyéb sajtok
Nemcsak a mozzarellát nem kell hűteni, vannak másféle sajtok is, amiknek szintén nem tesz jót a hűtés. A hosszú időn át érlelt sajtokat bár valóban hűvös sötét helyen tárolják az előállítás során, a csupán 4-5 °C-os hideg ezeknek az ételeknek sem tesz jót. A legjobb hely ezeknek a kamra nem pedig a hűtő!