Ha szereted a krémleveseket ez a 3 recept neked lett kitalálva! Gyorsan elkészíthető és nagyon finom krémlevesek kezdő és profi háziasszonyoknak is!
A krémlevesek egyik legjobb tulajdonásága, hogy egyszerű és gyors az elkészítése. De van itt más számos pozitív tulajdonság is: nagyon finomak, könnyedek, de laktatóak is! Hoztunk 3 krémleves receptet, amit érdemes neked is kipróbálni.
Borsó krémleves
Hozzávalók:
- 1kg fagyasztott borsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- so
- bors
- cukor
- tejszí
- tejföl
- olaj
Elkészítés: Kevés olajat, és az apró kockákra vágott vöröshagymát az összezúzott fokhagymával megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, és fedő alatt rövid ideig pároljuk, majd felöntjük 1 liter vízzel. Sóval, borsal és kevés cukorral ízesítjük. Ha a borsó puha, akkor botmixer segítségével krémesre turmixoljuk. Ha túl sűrű akkor kevés vízzel lehet hígítani. Ízlés szerint tejfölt vagy tejszínt keverünk bele, és átforraljuk kb 1-2 perc alatt.
Sütőtök krémleves
Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök (sütve!)
- 4 db zsálya
- 2 dkg vaj
- 1,5 l alaplé
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 250 ml tejszín
- só
- bors
Elkészítés:
A sütőtök külső rétegét eltávolítjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és zsályát, összekevergetjük. Ehhez adjuk hozzá a sütőtök, ezzel is összekeverjük, majd felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd 15 percig alacsony lángon főzzük. Ha elkészült, botmixerrel pürésítjük, majd hozzá öntjük a tejszínt, és még egyet forralunk rajta.
Megéri lapozni a következő oldalon: Cékla krémleves