A füge az egyik legrégebbi ősi kultúrnövény. Az Ószövetségben az „ígéret földjének” egyik legfőbb kincseként szerepel. Sokkal több pozitív tulajdonsággal rendelkezik mint gondolnánk amellett, hogy nagyon finom gyümölcsről van szó. Kíváncsiak voltunk, hogy mi az amitől ennyire értékes gyümölcsnek számít a füge és a válaszokkal teljesen érthetővé vállt számunkra is. Te tudtad ezeket?
Amitől ennyire értékes gyömölcs a füge
A füge nagyon gazdag béta-karotinban, A-,C-,E-, és K-vitaminban, kalciumban és más ásványi anyagokban. Rengeteg kozmetikai cég használja bőrápolásként is, hiszen a füge egyik jó tulajdonsága, hogy magas víztartalma miatt szépíti a bőrt és megelőzi a pattanások kialakulását. Füge az a gyümölcs amit fogyaszthatsz aszltgyümölcsként, nyersen, turmixolva, süteményben, hús mellé, vagy éppen a reggeli műzlidben is, mindenhogy helyt áll. Nem is olyan nagy csoda, hiszem az egyik legértékesebb gyümölcsként elismert. A füge elnyerte a “ gyógyító gyümölcs” nevet, lássuk az okát.
- Harcol a vírusok ellen
- Segíti a fogyást
- Eltűnteti a pattanásokat, bőrszépítő
- Szabályozza a vérnyomást
- Jó kálcium forrás
- Memória javító
- Erősíti a csontokat
- Segíti a fogyást
- Legyőzi az alvászavarokat
- Rákellenes hatású
Néhány tippel is készültünk
Mindig mossuk meg alaposan, de óvatosan! Mindig friss és érett fügét fogyasszunk. Szeleteléskor meleg vízbe mártott késsel könnyebben lehet vágni, nem lesz annyira ragadós. Ha a füge túl érett már azt ne együk meg. Nyugodtan lehet zacskóban tárolni és ha nem eszed meg egy nap akkor érdemes a hűtőbe tenni. A füge nagyon finom és egészséges, de fő a mértékletesség ennél a gyümölcsnél is. A túlzott fogyasztása hasmenést okoz és károsítja a fogakat is.