A tavaszi időszakban nem egy fronttal találkozhatunk, akik pedig erre érzékenyebbek, azoknak komolyabban meggyűlhet a bajuk a fejfájással. Ugyanakkor nem kell rögtön a gyógyszerekhez rohannod – mostani cikkemben elmondom, milyen ételek segíthetnek a fejfájás csökkentésében, illetve azt is megtudhatjátok, melyek azok, amik ronthatnak rajta!
Érdemes ugyanakkor leszögezni, hogy sokféle fejfájás létezik. Amennyiben a Te esetedben a front, stressz, fáradtság, valamint a túlhajszoltság áll a hátterében, akkor érdemes ezeket a bevált módszereket kipróbálnod, mielőtt levélszámra fogyasztod a különböző fájdalomcsillapítókat.
Fejfájásod oka a rendszertelen, nem megfelelő táplálkozás is lehet, így érdemes a vitamin-háztartásodra is odafigyelned. Próbálj meg fehér liszt helyett gluténmenteset vagy teljes kiőrlésűt választani, illetve figyelj oda a megfelelő folyadékbevitelre is – ajánlott a 2 – 3 liter folyadék elfogyasztása napi szinten. Az is segítségedre lehet, hogy odafigyelsz a B-vitamin, illetve a magnézium pótlásra szervezetedben – ezekkel szinte biztosan képes leszel megszüntetni a stressz alapú fájdalmakat.
Lássuk, mik azok az ételek, melyek még segíthetnek
Ezeket a módszereket a legtöbb esetben a népgyógyászat is használja, viszont egyénenként eltérő lehet, melyik válik be legjobban.
1. Dinnye
Ez a gyümölcs elsősorban a nyári hónapokban fog majd segíteni, hiszen nagyon szezonhoz kötött, de akkor viszont több szempontból is érdemes fogyasztani. Magas víztartalma miatt azok számára is előnyős, akik nehezen képesek a napi szinten meginni a megfelelő mennyiségű folyadékot. Amellett, hogy a dinnye kellemesen hidratál, magas az ásványi anyag tartalma – főképp a magnéziumtartalma, így nem csak a fejfájáson, de a gyomorgörcsökön is képes lehet segíteni.
2. Mandula
A mandulának szintén magas a magnéziumtartalma, ezért érdemes kipróbálni, hiszen az interneten is már több forrásból is olvashattuk, hogy használ.