Úgy gondolom itt az ideje, hogy továbblépjünk a tipikus vendégvárós nassolnivalóktól és a következő szintre emeljük a dolgot. A finger foodok olyan arpó előételek, melyek elfogyasztásához hanyagolhatjuk az evőeszközöket és a tányért is, mindössze pár ujjunkra van szükség és egy szalvétára. Hoztunk nektek 4 mennyei receptet, melyet egyszerűen elkészíthettek. Mi hozzuk a bort- este találkozunk!
Biztos unalmas már számodra is ropit, chipsek különböző változatait és popcornt kitenni az asztalra amikor vendégeket vársz. Itt az ideje, hogy valami izgalmasabbra válts. A finger foodok egy harapással elfogyasztható finomságok, és szerencsére majdnem olyan egyszerű és gyors elkészíteni is őket, mint megenni. Akár te tartod este a kártyapartit és szeretnél valamilyen finomsággal készülni barátaidnak, akár a nálad tartandó családi vacsora részeként készítenél pár étvágygerjesztő előételt, ezek a pici falatok biztosan segítségedre lesznek!
1.Ropogós szalonnába csomagolt kelbimbó
A kelbimbó nem mindenki kedvenc zöldsége, viszont ebben a formában elkészítve biztos nem marad egy darab se az este végére.
Hozzávalók:
- 0,5 kg kelbimbó
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
- 450 g bacon
- 2 ek méz
- apróra vágott metélőhagyma (tálaláshoz)
Így készítsd:
- Előmelegítjük a sütőt 200 C-ra. A kelbimbókat megszórjuk ízlés szerinti sóval és borssal.
- Szép, egyenletes bacon csíkokat vágunk.
- Betekerünk minden kelbimbó golyót egy csík szalonnába, egy tepsire helyezzük őket és már mehet is a sütőbe.
- Nagyjából 30-40 percig sütjük őket, addig amíg a szalonna ropogós, a kelbimbó pedig helyenként barnás nem lesz.
- A golyócskákat meglocsoljuk egy kevés mézzel, a tetejére pedig metélőhagymát szórunk. Fogpálcikát szúrunk beléjük és így tálaljuk.
2.Sárgarépa rudacskák takaróban
A virslis változatát már biztosan kóstoltad ennek a finger foodnak, mi most egy zöldéges, vegetáriánusoknak is kedvező változatban hoztuk el.
Hozzávalók:
- 40 db 50 cm-es sárgarépa
- 3 ek olívaolaj
- ¾ tk só
- ½ tk őrölt fekete bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 kg pizzatészta vagy leveles tészta
- szezámmag a díszítéshez
Így készítsd:
- Előmelegítjük a sütőt 190 C-ra és két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Egy nagy tálba helyezzük a sárgarépákat és összekeverjük 1 ek olívaolajjal, a fent említett mennyiségű sóval, borssal és köménnyel.
- A pizzatésztát 40 háromszög alakú egyenlő darabra vágjuk és elhelyezzük a sárgarépákat a szélesebb végére. A répa végénél kezdve tekerjük fel.
- Egymástól megfelelő távolságra elhelyezzük őket a tepsikben és megkenjük olívaolajjal és szezámmaggal díszítjük.
- 20-25 percig sütjük, amíg a tészta enyhén aranybarna, a répa pedig puha lesz. Tálalhatjuk különböző mártásokkal is.