Ha beköszönt a tél, akkor eljön a forralt italok ideje is! Ha nem akarsz forralt bort készíteni, akkor próbáld ki a forró fahéjas alma receptjét! Nálunk a család kedvence és még a gyerekek is ihatják!
Ha beköszönt a hideg évszak, akkor hivatalosan is itt a forralt italok ideje. Ha azonban nincs kedved (vagy lehetőséged) forralt bort készíteni, esetleg a fiatalabbaknak szeretnél valami finomat csinálni, akkor kiváló alternatíva lehet egy pohár forralt, fahéjas almalé. Most bemutatom a 3 legfinomabb forralt alamalé receptjét, elsőként a kedvencemet, nézzük is, hogy mi kell hozzá!
Forralt fahéjas almalé receptje!
Hozzávalók (6 adaghoz)
1,5l almalé
4 evőkanál juharszirup
2 fahéjrúd
6 egész szegfűszeg
6 egész szegfűbors
1 narancs és 1 citrom héja, csíkokra vágva
Öntsd az almalevet és a juharszirupot egy nagy rozsdamentes acél lábasba.
Tedd a fahéjrudakat, a szegfűszegeket, a szegfűborsokat és a héjakat egy muszlin zsákba és kösd össze egy konyhai kötözővel. Helyezd a zsákot az almalébe.
Gyújts be a lábas alá közepes hőmérsékleten 5-10 percre, vagy amíg a keverék hőmérséklete közel forrásponthoz ér (ne engedd, hogy felforrjon).
Vedd le a tűzről az almalevet, a zsákra és a tartalmára már nem lesz szükséged. Öntsd az italt bögrékbe és ízlés szerint egy-egy fahéjrúddal már fogyaszthatók is!