+2 legfinomabb és legkönnyebb süti recepttel!
Tejfölös krémpite:
Ezekre a hozzávalókra lesz szükséged:
Krémhez:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 7,5 dl tej
- 24 dkg cukor
- 80 dkg tejföl
- 1 db citrom (reszelt héja)
Tésztához pedig:
- 0 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 db tojás (kicsi)
- 4 ek tej
- 1 csipet só
- 1 csipet reszelt citromhéj
- porcukor
Így készítsd el:
A krémhez a pudingport sűrűsödésig főzzük a tejben. Amikor besűrüsödött, belerakjuk a cukrot, elkeverjük, és amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt és a citrom reszelt héját. Félretesszük, és hagyjuk hűlni.
A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a margarint, a cukrot és a tojásokat, kb. 4 evőkanál tejet öntünk hozzá, végül hozzáadunk egy csipet sót és reszelt citromhéjat. Alaposan összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük kb. fél óráig.
A tésztát kettéválasztjuk, majd egy 40 x 32 cm-es tepsi méretére kinyújtjuk őket, és az egyiket belesimítjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, villával megszurkáljuk. Egyenletesen rákenjük a krémet, majd beborítjuk a tészta másik felével.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 - 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük porcukorral, és felszeleteljük.
Hagyományos Négerkocka:
Ezek a hozzávalókra lesz szükséged:
Tésztához:
- 6db tojás
- 6ek cukor
- 1ek méz
- 0.5csom sütőpor
- 2dkg kakaópor
- 10dkg liszt
A kenéséhez:
- 1ek baracklekvár
A habhoz:
- 4db tojásfehérje
- 1csip só
- 20dkg porcukor
- 1db citrom leve
A mázhoz:
- 3dkg kakaópor
- 5dkg porcukor
- 3ek víz
- 10dkg vaj
Így készítsd el:
A tészához a tojásokat a cukorral és a mézzel habosra keverjük.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport és a kakaóport. Adagonként a cukros tojáshoz keverjük.
Sütőpapírral bélelt, 20×30 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A forró piskótát ezután vékonyan megkenjük a baracklekvárral, majd hűlni hagyjuk.
Közben a tojásfehérjét a cukorral, a sóval és a citrom levével gőz felett kemény habbá verjük, és a piskótára kenjük. A süteményt a hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni.
A mázhoz a kakaóport, a cukrot és a vizet összekeverjük egy kis lábasban, és felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat, majd visszatesszük a lángra, és lassú tűzön összeforraljuk. Langyosra hűtjük, és a megdermedt süti tetejére csorgatjuk.
Ismét visszatesszük a hűtőbe, és hagyjuk megdermedni a csokibevonatot is.
Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel szeleteljük a négerkockát.