notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Hónap sütije, sütni se kell és 5 perc alatt készül

hirdetes

Hónap sütije

fö,GE.
Hónap sütije, sütni se kell és 5 perc alatt készül

+2 legfinomabb és legkönnyebb süti recepttel!

Tejfölös krémpite: 

Ezekre a hozzávalókra lesz szükséged: 

Krémhez: 

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 7,5 dl tej
  • 24 dkg cukor
  • 80 dkg tejföl
  • 1 db citrom (reszelt héja)

Tésztához pedig:

  • 0 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojás (kicsi)
  • 4 ek tej
  • 1 csipet só
  • 1 csipet reszelt citromhéj
  • porcukor

Így készítsd el:

A krémhez a pudingport sűrűsödésig főzzük a tejben. Amikor besűrüsödött, belerakjuk a cukrot, elkeverjük, és amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt és a citrom reszelt héját. Félretesszük, és hagyjuk hűlni.  

A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a margarint, a cukrot és a tojásokat, kb. 4 evőkanál tejet öntünk hozzá, végül hozzáadunk egy csipet sót és reszelt citromhéjat. Alaposan összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük kb. fél óráig.

A tésztát kettéválasztjuk, majd egy 40 x 32 cm-es tepsi méretére kinyújtjuk őket, és az egyiket belesimítjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, villával megszurkáljuk. Egyenletesen rákenjük a krémet, majd beborítjuk a tészta másik felével.

hirdetes

170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 - 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük porcukorral, és felszeleteljük.

Hagyományos Négerkocka: 

Ezek a hozzávalókra lesz szükséged: 

Tésztához:

  • 6db tojás    
  • 6ek cukor    
  • 1ek méz    
  • 0.5csom sütőpor    
  • 2dkg kakaópor    
  • 10dkg    liszt    

A kenéséhez:

  • 1ek baracklekvár    

A habhoz:

  • 4db tojásfehérje    
  • 1csip só    
  • 20dkg    porcukor    
  • 1db citrom leve    
  • hirdetes

A mázhoz:

  • 3dkg kakaópor    
  • 5dkg porcukor    
  • 3ek víz    
  • 10dkg    vaj

Így készítsd el:

A tészához a tojásokat a cukorral és a mézzel habosra keverjük. 
A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport és a kakaóport. Adagonként a cukros tojáshoz keverjük.
Sütőpapírral bélelt, 20×30 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A forró piskótát ezután vékonyan megkenjük a baracklekvárral, majd hűlni hagyjuk.
Közben a tojásfehérjét a cukorral, a sóval és a citrom levével gőz felett kemény habbá verjük, és a piskótára kenjük. A süteményt a hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni.

A mázhoz a kakaóport, a cukrot és a vizet összekeverjük egy kis lábasban, és felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat, majd visszatesszük a lángra, és lassú tűzön összeforraljuk. Langyosra hűtjük, és a megdermedt süti tetejére csorgatjuk.

Ismét visszatesszük a hűtőbe, és hagyjuk megdermedni a csokibevonatot is.
Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel szeleteljük a négerkockát.
 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Párnafa

Nem egy olcsó mulatság egy szép, jó minőségű teraszburkolat, ezért jogosan várhatjuk el,... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Konyha