Spenótos quiche
A quiche eredetileg egy francia klasszikus, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. Amennyiben még sosem hallottál róla, mindenképpen próbáld ki – egyik kedvenceddé fog majd válni!
Az egyszerűség kedvéért, és mert reggelikről van szó, érdemes leveles tésztával dolgoznod, így csupán csak össze kell állítani magát a lepényt, már nem kell tésztájával is bajlódnod.
Tedd a leveles tésztát egy tűzálló edénybe, béleld ki azzal, majd kezd el összekeverni a hozzávalókat. Ez jelen esetben 4 – 5 tojás, egy maroknyi fenyőmag, néhány kanál tejszín, egy kisebb mennyiségű reszelt sajt, valamint néhány levél spenót lesz.
Ízlés szerint fűszerezd meg ételed, majd a masszát töltsd a bélelt edénybe – lyukaszd ki néhányszor villával a tésztát, majd nagyjából 45 – 50 perc alatt süsd azt készre.
Mind hidegen, mind forrón isteni!
Csirkés omlett
A csirkés omlett igazán kiadós, laktató reggelinek számít – ami pedig ennél is jobb, hogy ha otthonodban található egy kis csirke maradék, ez a legjobb módja felhasználásának!
Csupán eszközként egy kisebb serpenyőre lesz majd szükséged – erre tépd rá a csirkét, majd néhány kisebb, már rózsára szedett brokkolit, kisebb mennyiségű aprított hagymát, illetve bármilyen tetszőleges zöldséget, ízlés szerint.
Amennyiben már úgy érzed, hogy minden alapanyagod megfelelően átmelegedett, akkor szedd azokat ki egy kisebb tányérra, majd 4 – 5 tojásból készíts omlettet. Amikor már elkészült omletted, akkor kanalazd azt bele a töltelékbe, majd hajtsd félbe, és már készen is van a csodálatos reggelid!
Rántotta muffin
Ez az étel szinte a végtelenségig variálható ízlés szerint, ráadásul rendkívül egyszerű elkészítése is.
Egy serpenyőben pirítsd meg a kedved szerint kiválasztott hozzávalókat – én általában gombát, hagymát és spárgát használok. Keverd össze a tojás a tejjel, sajttal és a már imént megpirított zöldségekkel – ahogy ezzel elkészültél, már mehet is az étel a muffinformákba, majd a sütőbe!