Most elárulom nektek a legfinomabb forró csoki ls kakaó receptjét, készítsd el otthon te is! Így tél idején akár reggelire, akár vacsorára, de a nap bármely szakában jól esik fogyasztani.
Karácsonyi forró csoki
Nincs is jobb egy bögre forró csokinál a fagyos téli napokon. Érdemes kéznél tartani az alábbi összetevőket, hogy bármikor elkészíthesd magadnak egy (vagy két, három…) bögre finomságot.
Hozzávalók (2 adaghoz)
200ml teljes tej
4 evőkanál csoki por
30g finomra reszelt étcsokoládé
1/4 teáskanál őrölt fahéj
Egy csipetnyi reszelt szerecsendió
2 evőkanál brandy vagy sötét rum (ízlés szerint)
Tejszínhab és cukorgyöngy díszítéshez, és mézeskalács kísérőnek
A karácsonyi forró csoki receptje
Öntsd a tejet egy lábasba és kezdd el óvatosan melegíteni közel forráspontig. Ezt akár mikróban is megteheted magas/100%-os fokozaton 2-3 percig melegítve.
Eközben keverd össze alaposan a csoki port, a reszelt csokit, a fahéjat és a szerecsendiót (illetve a brandyt vagy rumot, ha szeretnél bele) egy hőálló kancsóban.
Amikor a tej már majdnem forr, öntsd bele a kancsóba és keverd hozzá kancsóban lévő hozzávalókhoz egy fakanállal vagy egy habverővel.
Ez után azonnal öntsd ki az egészet a bögrékbe és nyomj rájuk némi tejszínhabot és néhány cukorgyöngyöt. Mézeskalács mellé, vagy akár magában is tökéletes!