Karácsonyi kakaó
Ezt a mesés házi készítésű kakaót egy kanál mályvacukor krém koronázza meg, és az egészet egy csipetnyi fűszer teszi tökéletessé.
Hozzávalók (6 adaghoz)
1/2 bögre cukor
1/4 bögre cukormentes kakaópor
1/3 bögre víz
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál szerecsendió
4 bögre tej
3/4 bögre mályvacukor krém
A karácsonyi kakaó elkészítése:
Fogj egy 2 literesnél nagyobb lábast, majd öntsd bele a cukrot, a kakaót, a vizet, a fahéjat és a szerecsendiót.
Kezdd el melegíteni őket alacsony hőmérsékleten, és kevergesd őket rendszeresen, amíg a keverék selymessé nem válik. Melegítsd egészen forráspontig, majd vegyél vissza a hőfokból és lassú tűzön melegítsd tovább 4 percig, ezalatt pedig folyamatosan kevergesd.
Öntsd hozzá a tejet és melegítsd tovább alacsony hőfokon. A kakaót végül 6 bögrébe öntsd szét, majd mindegyikre helyezz 2 evőkanálnyi mályvacukor krémet.