Nem a konyha mérete a lényeg, hanem hogy hogyan használod azt ki! 8 trükk, melyeket mindenképp érdemes alkalmaznod, ha kicsi a konyhád!
1. Cseréld le a mikrohullámú sütődet
Minden szakácsiskolában a tanulók lelkére kötik, hogy a mikrók nem éppen a legjobb konyhai berendezések. A sebességnek és kényelemnek nagy ára van, ugyanis általában megfosztják a melegített ételeket az ízek nagy részétől. Mindezek mellett a helyet is foglalják. Az úgynevezett „toaster oven” képes mindenre, amire egy hagyományos mikró – és még többre is, ráadásul megegyező méretben. Egy ilyen készülék minden olyan feladatot bevállal, amit egy mikró képtelen elvégezni: süthetsz, piríthatsz és roston is süthetsz vele.
2. Cseréld le a kisebb eszközöket egy botmixerre
A botmixer a leghasznosabb kisméretű konyhai eszköz, hiszen számtalan feladat elvégzésére képes. Felverheted vele a habot, felapríthatod vele a mogyorókat és elkészítheted vele kedvenc turmixodat is – természetesen – de ne maradjon még ki a krumplipüré vagy szószok összekeverése sem.
3. Szerezz egy mosdókagylóra illeszkedő vágódeszkát
A konyhapult felülete aranyat ér, ha minimális hely áll a rendelkezésedre. Egy olyan vágódeszkával, amelyet a mosdókagyló fölé helyezhetsz drága helyet szabadíthatsz fel konyhádban, amelyet aztán más eszközök tárolására fordíthatsz.
4. Használd ki a függőleges teret
Az egymás mellé állított dolgok általában sokkal helytakarékosabbak – az égbolt tele van kihasználatlan hellyel! Függőleges kialakítású verziókat minden konyhai szükségletességből találhatsz, például fűszertartókból és edénytartókból is. Biztosan találsz majd olyan helyet nekik a faladon, amelyet addig egyáltalán nem használtál ki. Egy másik remek megoldás a polcajtók belsejének kihasználása.