5. Spórolj a késeken
Ha jobban belegondolsz, legfeljebb két késre van szükséged. Egy jó szakácskés és egy kis hámozókés egyetlen konyhából sem származhat, a fűrészfogú szeletelőkés azonban nem feltétlenül szükséges. Helyette szerezz inkább egy minőségi konyhai ollót, amellyel sokkal több feladatot láthatsz el a zöldségek vagdalásától kezdve az húsok szétbontásáig.
6. Serpenyőket elő!
Egy grillserpenyő kényelmesen elfér a főzőlapon és jóval több felületet biztosít egy egyszerű nyeles serpenyőnél. Kiválóan alkalmasak olyan ételekhez, amelyek sok mozgatást igényelnek elkészítésük során.
7. Rend és tisztaság
Egy mosdókagyló felhasználható hely. Egy piszkos tányérokkal teli mosdókagyló már nem az. Ne engedd, hogy összegyűljön a mosogatnivaló – miután használtál valamit, azonnal mosd el és tedd a helyére.
8. Tartózkodj a nagy edénykészletektől
Biztosan szükséged van arra az egy tucat darabból álló edénykészletre? A mennyiség helyett inkább koncentrálj a minőségre. Az öntöttvas edényekben minden finomabb, és szinte elpusztíthatatlanok. Szerezz be egy serpenyőt (vagy grillserpenyőt), egy mély edényt és egy kisebb szószos edényt – minden más nélkülözhető. Ha nincs helyed ezekre, akkor próbálj inkább egy kisebb wokot alkalmazni, ezek ugyanis rendkívül sokoldalú kis eszközök.