Tippek és receptek a tökéletes házi forralt bor elkésztéséhez! :)
1 liter forralt bor elkésztítéséhez:
- 7 dkg cukor
- 1 rúd fahéj
- 5 szegfűszeg
- fél citrom
- fél narancs
- 2,5 dl víz
Forraltbor első és legalapvetőbb szabálya, hogy főzéskor csak főzd, és ne forrald a bort. Ha eléri a bor a forrás pontot, akkor elpárog belőle a szesz tartalma illetve az aromák is. Ha ezt a szabályt betartod akkor mindent tudsz amit tudni kell a forralt bor elkésztéséről! Ezután minden más rólad szól. Ízesítsd a forralt bort a saját ízlésed szerint.
Tegyél bele aszaltgyümölcsöket, szilvát, barackot, naracsot, gyömbért. Mindegyik nagyon jó ízt fog adni a forralt bornak. Fűszerek esetében a vanília, gyömbér, chili és a bors a legnépszerűbb. Az igazán finom forralt bor nincs túlfűszerezve, ezért érdemes figyelni a mértékletességre és inkább apránként fűszerezni.
Ha úgy érzed, hogy nem elég édes a forralt bor, de nem szeretnél már több cukrot tenni bele, próbáld meg mézzel édesteni.
Azon kívül, hogy nagyon finom számos előnye is van a forralt bornak. Hideg időben felmelegt, tele van antioxidánsokkal és hatásos infuenza ellen.
Tippek a tökéletes forralt bor elkészítéshez:
A forralt bort elkészítheted hagyományos lábasban is, de ha igazán jó végeredményre vágysz akkor érdemes speciális forralt bor készítőt beszerezni. Ebben maradnak meg jól az aromák és az alkohol tartaloma is.
Következő oldalon 2 speciális és nagyon finom forralt bor receptet olvashatsz: