Rozmaringos forralt bor
- 1,5 fehérbor (2 üveg)
- 2 ek szárított rozmaring
- 120 ml víz
- 50 ml méz
- 12 dkg cukor
- 2 citrom héja
- 1 narancs héja
- 2 ek szárított rozmaring
Forró vízben keverd el a cukrot, add hozzá a mézet és a rozmaringot. Hagyjuk ázni 10 percig és öntsünk hozzá a bort. Melegítsük újra, de ügyeljünk arra, hogy ne forrjon fel.
Tegyük hozzá a citrom és narancs héját. Hagyjuk 15 percig lefedve, hogy az ízek átvegyék egymás aromáját. Szűrjük le és lehet fogyasztani.
Fahéjas konyakos forralt bor
- 500 ml víz
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 fahéjrúd
- 120 ml konyak
- 2 üveg vörösbor
Melegítsd fel a vizet és keverd el benne a 2 csomag vaníliás cukrot. Tedd bele a fahéjrúdat és öntsd hozzá előszőr a konyakot. Várd meg míg kellően felmelegedik a konyak és jöhet bele a vörösbor. Ezt újra melegítsd fel újból. Ilyen egyszerűen készthető el a fahéjas konyakos forralt bor. ( Tipp: Tehetsz bele egy kevés reszelt narancs héjat is. )