Ugye mennyire jól esik egy meleg nyárias napon limonádét szürcsölni? Most hoztam Neked pár fantasztikus limonádé receptet! Ezek a legfinomabb limonádék!
A nyár vagy akár a tavasz alkalmával már épp elég meleg szokott lenni, hogy kiélvezzük a különböző limonádékat. Ezért hoztam Neked egy pár nagyon jó receptet, legyen szó bármilyen ízű limonádéról!
Málnás limonádé
Ezt szerezd be hozzá:
- 30 dkg málna
- 15 dkg nádcukor
- 1 db citrom
- 2.5 dl víz
Így készítsd el:
A málnát a cukorral, a felkockázott citromhússal és a vízzel, kevregetve forrald fel!
Tedd félre hűlni.
Finom lyukú szűrön szűrd át (egy kanál hátuljának a segítségével, hogy csak a magok maradjanak a szűrőben).
Poharakba önts a málnás cukorszirupból, ízlés szerint felöntjük szénsavas-, vagy mentes vízzel, jégkockákat teszünk bele, és már szürcsölhetjük is a frissítő italt.
Pinkyládé
Ezeket szerezd be hozzá:
- 2 db citrom
- 2 közepes db lime
- 2 ek cukorszirup (nádcukorszirup)
- 2 ek gránátalma szirup
- 0.5 teáskanál rózsavíz
- 6 dl ásványvíz
Így készítsd el:
Készítsünk elő két 3 dl-es poharat úgy, hogy mindegyikbe egy-egy citromot és lime-ot facsarunk.
Tegyél 5-6 jégkockát mindegyik pohárba, és szeletelje fel a maradék lime-ot és citromot.
Osszd el a citrom- és lime-levet a két pohár között, majd öntsd fel 1-1 evőkanál nádcukorsziruppal és ásványvízzel.
Önts mindkét pohárba 2 teáskanál grenadine-t, keverje össze, és díszítse citrom- és lime-szeletekkel.
Végül adj a tetejére néhány csepp rózsavizet. Természetesen szívószállal.
Görögdinnye-limonádé
Ezeket szerezd be hozzá:
- 1 kg görögdinnye
- 1 csokor menta
- 1 citromból nyert citromlé
- 4 dl szódavíz
- 4 marék jégkocka
Így készítsd el:
Tegye a görögdinnyét egy késes aprítóba, és vágja fel. Ne turmixolja túl; csak annyira, hogy a dinnye húsa folyékony legyen, a magokat pedig hagyja békén.
Egy szűrő segítségével szűrje át a pürésített görögdinnyét egy másik edénybe, felfogva a magokat. Dobjunk bele egy csipetnyi mentát, és pépesítsük egy pépesítővel.
Adja hozzá a citromlevet, és öntse fel szódával, a mennyiséget a dinnye édességéhez igazítva.
Hűtjük a poharakat negyed órára, mielőtt mindegyikbe egy nagy marék jeget teszünk.
A jégkockákra öntse a dinnyelimonádét egy apró szűrőn keresztül.
Hűvösen, mentalevelekkel és citromszeletekkel díszítve tálaljuk.
Erdei gyümölcsös limonádé
Ezeket szerezd be:
- 5 g málna
- 5 g szeder
- 5 g piros ribizli
- 5 g szamóca
- 1 citromból nyert citromlé
- 3 dl szódavíz
- 3 teáskanál cukor
- 20 ml szörp
Így készítsd el:
Tegyünk néhány vadgyümölcsöt (málna, szeder, eper, ribizli stb.) a fagyasztóba előző este, és hagyjuk ott egy éjszakára.
Készítsünk egy csésze limonádét citrommal, cukorral és szódával ízlés szerint (én félliteres pohárban készítettem, így az összetevők méretei ennek megfelelően vannak megadva).
Öntsünk bele egy kis erdei gyümölcsszirupot (használhatunk málna-, ribizli-, eper-, szamóca-, szeder- és egyéb bogyós gyümölcsökből készült szirupot is), nagyjából ugyanannyit, mintha vízzel hígítanánk.
Végül a fagyasztott gyümölcsöt törd össze egy kicsit, dobd bele, és máris kész.
Díszítésként citromot és jeget használhatunk. Jó szórakozást és egészséget! :)