notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezeket a limonádékat tuti imádni fogod!Legfinomabb limonádék!

hirdetes

Ezeket a limonádékat tuti imádni fogod!

GE.
limonádé

Narancsos limonádé

Hozzávalók:

  • 3 db narancs
  • 2 db citrom
  • 0.5 db grépfrút (pink)
  • 12 ek cukor
  • 10 db jégkocka
  • menta ízlés szerint (levél)
  • 1 l ásványvíz
  • 1 l ásványvíz

Így készítsd el:

Facsarja ki a citrusféléket, és öntse a levét a kancsó aljára.

Keverje bele a cukrot, amíg fel nem oldódik.

A mentaleveleket megtisztítjuk és a tetejére szórjuk.

Adjunk hozzá nagyjából 10 jégkockát a keverékhez.

Töltse fel az üveget ásványvízzel. Kezdje 1-1 literrel, kóstolja meg, és szükség szerint igazítsa ki.

Tálaljuk poharakba, citrusszeletekkel a tetején.

Melonádé

Ezt szerezd be hozzá:

 

  • 2 kg görögdinnye (2 liter melonádéhoz egy negyed dinnye)
  • 1 l ásványvíz
  • 1 db citrom
  • 1 citromból nyert citromlé (ízlés szerint)
  • 2 ek cukor (ízlés szerint)
  • hirdetes

Így készítsd el:

Kanalazzuk a dinnyét a turmixgépbe, és dolgozzuk simára.

Szűrjük a folyadékot kanállal egy finomra szőtt szitán keresztül a kancsóba vagy pohárba.

A citromlevet, a felszeletelt citromot vagy lime-ot és a cukrot keverjük össze egy nagy keverőtálban.

Tálaljuk hűtve vagy jégkockákkal, miután hozzáadtuk a szikvízzel.

Epres-mentás limonádé

Ezeket szerezd be:

  • 1 db citrom (nagy)
  • 1 marék menta (10-12 levél)
  • 30 dkg eper (10-15 db)
  • 1 ek méz (vagy cukor, ízlés szerint)
  • 5 dl ásványvíz (tetszés szerint)

Így készítsd:

  • Az epret sűrű szitán keresztül kell átszűrni, és a levét egy edénybe önteni.
  • Keverjük össze a citromlevet, a mentaleveleket (a nagyobbakat félbevágva) és ízlés szerint a mézet/cukrot adjunk hozzá.
  • Töltse fel az edényt félig ásványvízzel.
  • hirdetes
  • Tálalás előtt hűtsük le.

Áfonyás limonádé

Ezeket szerezd be hozzá:

  • 15 dkg áfonya
  • 3 dkg barna cukor
  • 0.5 citromból nyert citromlé
  • 1 dl víz
  • 2 szál kakukkfű

Így készítsd el:

Egy kis lábasban keverjük össze az áfonyát, a kakukkfüvet, a cukrot, a citromlevet és a vizet, majd főzzük 10-15 percig, vagy amíg az áfonya pépes nem lesz.

Hagyjuk kissé kihűlni, mielőtt a levet egy finom szűrőn átszűrjük.

Ízlés szerint csepegtesse a szirupot a vízre, és díszítse kakukkfűágakkal, citromszeletekkel és jégkockákkal.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Szegély

Valaminek a széle vagy a széléhez közeli része, illetve valaminek az a része, mely körbefog... Tovább

Raklap

Manapság a raklap az egyik legolcsóbb, legmodernebb "építkezési" eszköz, amiből nem... Tovább

Tovább a lexikonra
Recept