Narancsos limonádé
Hozzávalók:
- 3 db narancs
- 2 db citrom
- 0.5 db grépfrút (pink)
- 12 ek cukor
- 10 db jégkocka
- menta ízlés szerint (levél)
- 1 l ásványvíz
- 1 l ásványvíz
Így készítsd el:
Facsarja ki a citrusféléket, és öntse a levét a kancsó aljára.
Keverje bele a cukrot, amíg fel nem oldódik.
A mentaleveleket megtisztítjuk és a tetejére szórjuk.
Adjunk hozzá nagyjából 10 jégkockát a keverékhez.
Töltse fel az üveget ásványvízzel. Kezdje 1-1 literrel, kóstolja meg, és szükség szerint igazítsa ki.
Tálaljuk poharakba, citrusszeletekkel a tetején.
Melonádé
Ezt szerezd be hozzá:
- 2 kg görögdinnye (2 liter melonádéhoz egy negyed dinnye)
- 1 l ásványvíz
- 1 db citrom
- 1 citromból nyert citromlé (ízlés szerint)
- 2 ek cukor (ízlés szerint)
Így készítsd el:
Kanalazzuk a dinnyét a turmixgépbe, és dolgozzuk simára.
Szűrjük a folyadékot kanállal egy finomra szőtt szitán keresztül a kancsóba vagy pohárba.
A citromlevet, a felszeletelt citromot vagy lime-ot és a cukrot keverjük össze egy nagy keverőtálban.
Tálaljuk hűtve vagy jégkockákkal, miután hozzáadtuk a szikvízzel.
Epres-mentás limonádé
Ezeket szerezd be:
- 1 db citrom (nagy)
- 1 marék menta (10-12 levél)
- 30 dkg eper (10-15 db)
- 1 ek méz (vagy cukor, ízlés szerint)
- 5 dl ásványvíz (tetszés szerint)
Így készítsd:
- Az epret sűrű szitán keresztül kell átszűrni, és a levét egy edénybe önteni.
- Keverjük össze a citromlevet, a mentaleveleket (a nagyobbakat félbevágva) és ízlés szerint a mézet/cukrot adjunk hozzá.
- Töltse fel az edényt félig ásványvízzel.
- Tálalás előtt hűtsük le.
Áfonyás limonádé
Ezeket szerezd be hozzá:
- 15 dkg áfonya
- 3 dkg barna cukor
- 0.5 citromból nyert citromlé
- 1 dl víz
- 2 szál kakukkfű
Így készítsd el:
Egy kis lábasban keverjük össze az áfonyát, a kakukkfüvet, a cukrot, a citromlevet és a vizet, majd főzzük 10-15 percig, vagy amíg az áfonya pépes nem lesz.
Hagyjuk kissé kihűlni, mielőtt a levet egy finom szűrőn átszűrjük.
Ízlés szerint csepegtesse a szirupot a vízre, és díszítse kakukkfűágakkal, citromszeletekkel és jégkockákkal.