#3: Levendulás receptek: Levendulás süticukor
Nagyon egyszerűen fel lehet dobni egy-egy süteményt azzal is, ha csupán egy kis csavarral készítjük el, vagy ha éppen hagyományos cukor helyett levendulás cukorral hintjük meg őket. A levendulás süticukorhoz igazából cukron és levendulán kívül semmi másra nincsen szükség, na jó még egy jól zárható tárolóra. Egyszerűen csak tegyél frissen szedett levendulát a cukorba, ez lehet akár porcukor is, zárd el, néhány hét múlva pedig vedd elő. Az eredmény az lesz, hogy a levendula átveszi a cukor ízét, sőt színét is, a cukor rózsaszínűvé válik, kisebb-nagyobb kristályokba áll össze, és hihetetlenül finom. Fel lehet használni teák ízesítésére, de összetörve sütemények ízesítéséhez is.
#4: Levendulás receptek: Levendulás keksz
Kekszrajongók ezt is imádni fogják! Amire szükség lesz a levendulás keksz elkészítéséhez: 32 dkg liszt, 25 dkg margarin, 8 dkg porcukor, reszelt citromhéj,fél csomag sütőpor, 1 tojás, 1 evőkanálnyi apróra vágott aszalt gyümölcs, 2 kiskanál szárított levendulavirág. Az elkészítése: a hozzávalókat összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. Ezután 3 rudat formázunk a levendulás tésztából, ezekből 1 cm vastag szeleteket vágunk és világosra sütjük őket előmelegített sütőben (180 fokon, kb. 8-10 perc). Levendulás porcukorral meghintve jól záródó fémdobozban tároljuk.
#5: Levendulás receptek: Levendulás csokis ital
Akár hiszed, akár nem a csokoládé és a levendula remek páros! Ezért a forrócsokidat is remekül fel fogja dobni, egyszerűen csak készítsd el a megszokott módon az italt, és amikor már húzod le a tűzről, akkor dobj bele körülbelül fél teáskanálnyi levendulát, hagyd állni egy kicsit, majd szűrd le. Melegen, és lehűtve is fogyaszthatod!