notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ünnepi narancslikőr, az ünnepi finomság

hirdetes

Ünnepi vendégváró, a frissítő narancslikőr receptje

cs, NA

Ha az oldalon mostanában, olvastad már előző likőrjeimet, akkor bizonyára tudod, hogy új hobbira leltem nemrégiben, amely nem más, mint a likőrkészítés. 
No de ez kit is érdekel? Merülhet fel a kérdés – jogosan -, hiszen nem azért vagy itt, hogy az én hobbijaimról olvasgass, hanem szeretnéd megtudni a narancslikőr elkészítésének módját. Kis türelem, rögtön arra is rátérek. 

Karácsonyi narancslikőr

Melyik a kedvenc karácsonyi likőröd?

Ünnepváró finomság – Narancslikőr, ahogy én szeretem

Az ünnepek alkalmával azok is nagy előszeretettel nyúlnak a likőrös pohár után, akik amúgy nem kedvelik az alkoholos italokat. Ezek a kellemes, ünnepi italok igazán illenek a karácsony magával ragadó hangulatához. Nálunk legalábbis, mindenki nagy előszeretettel szürcsöli ezeket a finomságokat. 
Még a családban lévő gyermekekre is gondolok az italok elkészítésekor, és mindegyikből rögtön kettő adagot készítek. Ennek oka az, hogy csak az egyik adagba teszek alkoholt, s így a gyerkőcök sem érzik úgy, hogy kimaradtak volna valamiből.


Ha szereted a likőröket, akkor ide kattintva elolvashatod a többi karácsonyi likőr receptjét is. Válaszd ki a kedvencedet, mi mindet nagyon szeretjük: 


-    csokilikőr
-    mézeskalács likőr
-    tojáslikőr
-    házi Baileys

hirdetes

Nos, de akkor térjünk rá a narancslikőrre, hiszen ezért kattintottál a cikkre. Az összes általam készített likőrök között talán ez a legegyszerűbb.

Az alábbi hozzávalókra lesz hozzá szükséged:

-    1 kg narancs
-    5 dl vodka
-    1 dl víz
-    1 dl víz
-    kevés fahéj és szegfűszeg
-    1 ek cukor
-    2 ek vaníliaaroma
-    30 dkg méz

Amint előkészítetted az összes hozzávalót, hozzá is láthatsz a kotyvasztáshoz. Könnyebb dolgod lesz, mint gondolnád.

 

Isteni narancslikőr elkészítése

hirdetes

1.    A legmunkásabb része ennek a likőrnek a narancsok kifacsarása. Próbálkozhatunk 100%-os narancslével is, de még ha nem is tartalmaz hozzáadott cukrot vagy édesítőt, nekem az a tapasztalatom, hogy mégis sokkal édesebb lesz, mintha saját magunk facsartuk volna ki a narancs levét. Szóval facsarjuk ki az 1 kg narancs levét.

2.    Ezt követően tegyük fel a cukrot a tűzhelyre és karamellizáljuk meg a cukrot. Amint aranysárga lett, vegyük le a lángról és öntsük hozzá apránként a forró vizet és tegyünk bele egy késhegynyi fahéjat és őrölt szegfűszeget. Ne vigyük túlzásba, mert könnyen keserűvé változtathatja az italunkat. 

3.    Mikor ezzel is megvagyunk és kihűtöttük kicsit a fűszeres cukorszirupot, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a narancslevet, majd a vodkát és a mézet. 

4.    Alaposan összekeverjük, és szép üvegbe öntjük, és  a hűtőbe tesszük. 

Készen is vagyunk. Igaz, hogy milyen egyszerű volt? :)

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Hűtő

A hűtőgép olyan szerkezet, mellyel mesterségesen a környezetnél alacsonyabb hőmérsékletet... Tovább

Váza

Vázának nevezzük a ma általánosan elterjedt szobadísznek való vagy virágtartó edényeket,... Tovább

Tovább a lexikonra
Recept