notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Pezsgőtorta olasz habcsók vajkrémmel – Minden, amiről valaha álmodtál (és még több is)- ez a legjobb pezsgőtorta recept

hirdetes

Pezsgőtorta olasz habcsók vajkrémmel – Minden, amiről valaha álmodtál (és még több is)

VN
Pezsgőtorta recept

A habcsók vajkrém:

1.    Keverd össze a vajat és 250 g cukrot egy nagyobb lábasban, és kevergesd meg egyszer-kétszer, hogy a cukor átnedvesedjen. Ne keverd meg többször! Forrald fel közepes hőfokon a lábas tartalmát majd melegítsd, amíg el nem éri a 120°C-t.
2.    Miközben a szirup megfő, kezdj hozzá a habcsókhoz. Verd habosra a tojásfehérjéket egy habverős robotgéppel közepes fokozaton. A keverés közben szórd bele apránként a borkövet és a maradék durván 65 g cukrot is. Keverd addig őket, amíg a habverőt kihúzva tartós, de nem száraz csúcsok formálódnak a habból.
Fontos, hogy a szirup akkor érje el a kívánt (120°C-os) hőmérsékletet, amikor a habcsók kellően tartóssá válik a csúcsosodáshoz. Ha a habcsók a szirup előtt készül el, kevergesd tovább a tojásfehérjés keveréket a leglassabb fokozaton, míg a szirup a kívánt hőmérsékletűre nem melegszik. Ha a szirup készül el előbb, adj hozzá egy kevéske forró (nem hideg!) vizet, hogy lehűtsd egy kicsit.

hirdetes
3.    Mikor a szirup és a habcsók is készen állnak, kapcsold ki a robotgépet és önts át nagyjából 1/3 bögrényit a habcsókba. Ez után rögtön kapcsold a robotgépet közepesen magas fokozatra, majd folytasd a forró szirup átöntését a habcsókba egy vékony, de folyamatos folyamban. Próbáld elkerülni, hogy a szirup rákerüljön a habverőre (habár ezt szinte lehetetlen teljesen megakadályozni).
4.    Verd tovább a habcsókot a habverős szárral közepes fokozaton, amíg a tál alja tapinthatóan ki nem hűl. Fontos, hogy a vajat csak akkor add hozzá a habcsókhoz, ha már teljesen kihűlt, hogy ne olvadjon el!
5.    Továbbra is közepes fokozaton kevergesd a habcsókot, és miután teljesen kihűlt kezdj el hozzáadni egyszerre 2-3 evőkanálnyi vajat. 2-3 kanál után várd meg, hogy a vaj teljesen elkeveredjen a habcsókban, majd jöhet további 2-3 kanál, és így tovább, amíg az összes vaj bele nem keveredik a habba.
hirdetes
6.    Ha a habcsók ekkorra nem puhul meg teljesen, akkor folytasd a keverését, amíg el nem éri az ideális állagot. Ha túl folyóssá vagy alvadtnak tűnik, akkor a vaj valószínűleg elolvadt benne. Helyezd a hűtőbe 20-30 percre, majd folytasd a kevergetését közepes fokozaton a kívánt állagig.
7.    Mikor a habcsók már majdnem elkészült, kezdj el felforralni 240 ml pezsgőt egy kis edényben. Addig melegítsd, amíg el a fele el nem párolog. Hagyd teljesen kihűlni, majd keverd bele a habcsókba.
8.    Kapard át a habcsók nagyjából 2/3-át a keverőtából. Ez után öntsd hozzá a maradék 1/3 habcsókhoz az eperpürét, majd keverd össze őket alaposan.

Ezek után nincs más dolgod, mint összeállítani a torta szintjeit. Alulra egy tisztaréteg kerüljön, arra habcsók, és így tovább.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Alumínium megmunkálás

Az alumínium megmunkálás során az előre gyártott alumínium paneleket... Tovább

Mosás

Ahhoz, hogy ne legyenek fehér ruháid egy idő után színesek, színes ruháid pedig haloványak,... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Egészséges életmód Főzés Háztartás Konyha Recept Stílusok Sütés Színes ötletek