notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Pezsgőtorta olasz habcsók vajkrémmel – Minden, amiről valaha álmodtál (és még több is)- ez a legjobb pezsgőtorta recept

hirdetes

Pezsgőtorta olasz habcsók vajkrémmel – Minden, amiről valaha álmodtál (és még több is)

VN
Pezsgőtorta recept

A habcsók vajkrém:

1.    Keverd össze a vajat és 250 g cukrot egy nagyobb lábasban, és kevergesd meg egyszer-kétszer, hogy a cukor átnedvesedjen. Ne keverd meg többször! Forrald fel közepes hőfokon a lábas tartalmát majd melegítsd, amíg el nem éri a 120°C-t.
2.    Miközben a szirup megfő, kezdj hozzá a habcsókhoz. Verd habosra a tojásfehérjéket egy habverős robotgéppel közepes fokozaton. A keverés közben szórd bele apránként a borkövet és a maradék durván 65 g cukrot is. Keverd addig őket, amíg a habverőt kihúzva tartós, de nem száraz csúcsok formálódnak a habból.
Fontos, hogy a szirup akkor érje el a kívánt (120°C-os) hőmérsékletet, amikor a habcsók kellően tartóssá válik a csúcsosodáshoz. Ha a habcsók a szirup előtt készül el, kevergesd tovább a tojásfehérjés keveréket a leglassabb fokozaton, míg a szirup a kívánt hőmérsékletűre nem melegszik. Ha a szirup készül el előbb, adj hozzá egy kevéske forró (nem hideg!) vizet, hogy lehűtsd egy kicsit.

hirdetes
3.    Mikor a szirup és a habcsók is készen állnak, kapcsold ki a robotgépet és önts át nagyjából 1/3 bögrényit a habcsókba. Ez után rögtön kapcsold a robotgépet közepesen magas fokozatra, majd folytasd a forró szirup átöntését a habcsókba egy vékony, de folyamatos folyamban. Próbáld elkerülni, hogy a szirup rákerüljön a habverőre (habár ezt szinte lehetetlen teljesen megakadályozni).
4.    Verd tovább a habcsókot a habverős szárral közepes fokozaton, amíg a tál alja tapinthatóan ki nem hűl. Fontos, hogy a vajat csak akkor add hozzá a habcsókhoz, ha már teljesen kihűlt, hogy ne olvadjon el!
5.    Továbbra is közepes fokozaton kevergesd a habcsókot, és miután teljesen kihűlt kezdj el hozzáadni egyszerre 2-3 evőkanálnyi vajat. 2-3 kanál után várd meg, hogy a vaj teljesen elkeveredjen a habcsókban, majd jöhet további 2-3 kanál, és így tovább, amíg az összes vaj bele nem keveredik a habba.
hirdetes
6.    Ha a habcsók ekkorra nem puhul meg teljesen, akkor folytasd a keverését, amíg el nem éri az ideális állagot. Ha túl folyóssá vagy alvadtnak tűnik, akkor a vaj valószínűleg elolvadt benne. Helyezd a hűtőbe 20-30 percre, majd folytasd a kevergetését közepes fokozaton a kívánt állagig.
7.    Mikor a habcsók már majdnem elkészült, kezdj el felforralni 240 ml pezsgőt egy kis edényben. Addig melegítsd, amíg el a fele el nem párolog. Hagyd teljesen kihűlni, majd keverd bele a habcsókba.
8.    Kapard át a habcsók nagyjából 2/3-át a keverőtából. Ez után öntsd hozzá a maradék 1/3 habcsókhoz az eperpürét, majd keverd össze őket alaposan.

Ezek után nincs más dolgod, mint összeállítani a torta szintjeit. Alulra egy tisztaréteg kerüljön, arra habcsók, és így tovább.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Rusztikus stílus

A szó jelentése: durván megmunkált felület. Fő ismérvei a tömörfából készült... Tovább

Szalmabála

A szalma a szemtermésükért termesztett növények (vagy szűkebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Egészséges életmód Főzés Háztartás Konyha Recept Stílusok Sütés Színes ötletek