A habcsók vajkrém:
1. Keverd össze a vajat és 250 g cukrot egy nagyobb lábasban, és kevergesd meg egyszer-kétszer, hogy a cukor átnedvesedjen. Ne keverd meg többször! Forrald fel közepes hőfokon a lábas tartalmát majd melegítsd, amíg el nem éri a 120°C-t.
2. Miközben a szirup megfő, kezdj hozzá a habcsókhoz. Verd habosra a tojásfehérjéket egy habverős robotgéppel közepes fokozaton. A keverés közben szórd bele apránként a borkövet és a maradék durván 65 g cukrot is. Keverd addig őket, amíg a habverőt kihúzva tartós, de nem száraz csúcsok formálódnak a habból.
Fontos, hogy a szirup akkor érje el a kívánt (120°C-os) hőmérsékletet, amikor a habcsók kellően tartóssá válik a csúcsosodáshoz. Ha a habcsók a szirup előtt készül el, kevergesd tovább a tojásfehérjés keveréket a leglassabb fokozaton, míg a szirup a kívánt hőmérsékletűre nem melegszik. Ha a szirup készül el előbb, adj hozzá egy kevéske forró (nem hideg!) vizet, hogy lehűtsd egy kicsit.
4. Verd tovább a habcsókot a habverős szárral közepes fokozaton, amíg a tál alja tapinthatóan ki nem hűl. Fontos, hogy a vajat csak akkor add hozzá a habcsókhoz, ha már teljesen kihűlt, hogy ne olvadjon el!
5. Továbbra is közepes fokozaton kevergesd a habcsókot, és miután teljesen kihűlt kezdj el hozzáadni egyszerre 2-3 evőkanálnyi vajat. 2-3 kanál után várd meg, hogy a vaj teljesen elkeveredjen a habcsókban, majd jöhet további 2-3 kanál, és így tovább, amíg az összes vaj bele nem keveredik a habba.
6. Ha a habcsók ekkorra nem puhul meg teljesen, akkor folytasd a keverését, amíg el nem éri az ideális állagot. Ha túl folyóssá vagy alvadtnak tűnik, akkor a vaj valószínűleg elolvadt benne. Helyezd a hűtőbe 20-30 percre, majd folytasd a kevergetését közepes fokozaton a kívánt állagig.
7. Mikor a habcsók már majdnem elkészült, kezdj el felforralni 240 ml pezsgőt egy kis edényben. Addig melegítsd, amíg el a fele el nem párolog. Hagyd teljesen kihűlni, majd keverd bele a habcsókba.
8. Kapard át a habcsók nagyjából 2/3-át a keverőtából. Ez után öntsd hozzá a maradék 1/3 habcsókhoz az eperpürét, majd keverd össze őket alaposan.
Ezek után nincs más dolgod, mint összeállítani a torta szintjeit. Alulra egy tisztaréteg kerüljön, arra habcsók, és így tovább.