Gombás-humuszos pirítós
Ennél a receptnél is maradunk a humusznál, most viszont a sós ízekre koncentrálunk.
Amire szükséged lesz:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csésze gomba, szeletelve
- ½ teáskanál fokhagyma granulátum
- 1 teáskanál rozmaring
- egy csipet tengeri só
- 1 szelet kenyér
- 2 evőkanál humusz
- fűszernövények a díszítéshez
Így készítsd:
- Felmelegített olívaolajon megpirítjuk a gombát, közpen megszórjuk fokhagymával, rozmaringgal és sóval.
- A megpirított kenyeret megkenjük humusszal, majd rátesszük a gombákat és megszórjuk borssal és tetszés szerinti fűszernövényekkel.
Banános-granolás-mézes pirítós
Újra az édes ízekhez kalandozunk. Ha egy igazán tápláló reggelire vágysz, akkor remek választás!
Amire szükséged lesz:
- 2 szelet kenyér
- 3 evőkanál mandulavaj
- 1 banán szeletelve
- 2 evőkanál granola
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál chia mag
Így készítsd:
- Megpirítjuk a kenyeret, majd félre tesszük hűlni, ha a tányéra tesszük ott az alja megpárolódik és kissé beázhat.
- Miután kihűlt megkenjük mandulavajjal, majd ráhelyezzük a banánt és a granolát. Végül pedig meglocsoljuk mézzel és megszórjuk chia maggal.