notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Két igazán finom, gyorsan elkészíthető rizottó- Gyors rizottó receptek a rohanós napokra

hirdetes

Könnyen elkészíthető rizottó receptek, ha valami igazán finomra vágysz!

KC,NA

A rohanó mindennapokban nem mindig van időnk órákat a konyhában tölteni. Szerencsére megannyi recept áll a segítségünkre, ha valami gyorsat, de finomat szeretnénk összedobni a családnak. Alábbi cikkünkben hoztunk is neked két ilyen rizottót, melynek időhiányban is nyugodtan nekiállhatsz és még túl nagy főzőtudomány sem kell hozzá.

 

 

Rizottó recept

A rizottó nevezetű olasz rizsételt nem kell bemutatni. Attól függően, hogy milyen alaplében főzzük meg a rizst, lehet vegetáriánus variációban is készíteni, hiszen húsból, halból és zöldségből egyaránt származhat. Lássuk is milyen szuper recepteket hozunk nektek!

1.Sajtos brokkolis rizottó

Amilyen egyszerűnek hangzik, olyan egyszerű is az elkészítése ennek az egytál ételnek. Ha szereted a krémes rizottókat és a mac & cheese szerelmese vagy próbáld ki a receptet!

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál vaj
  • 1 db hagyma apróra vágva
  • 1 jalapeno paprika apróra vágva, magok nélkül
  • hirdetes
  • 3 medvehagyma apróra szeletelve
  • 1 tyúkhúsleves vagy zöldség leveskocka
  • 1 teáskanál só
  • ¾ teáskanál őrölt fekete bors
  • ½ teáskanál füstölt paprika
  • 2 csésze rízs
  • ½ csésze tej
  • 1 nagy fejű brokkoli kis rózsákra vágva
  • 2 csésze reszelt sajt (ajánljuk a cheddar, parmezán vagy gouda sajtot)
  • 1 teáskanál citromhéj

Elkészítés:

  1. Mindenekelőtt megfőzzük a rízst és az alaplevünket és készítsük el a preferált leveskocka és forró víz segítségével.
  2. Ezután megolvasztunk közepes lángon 2 evőkanál vajat egy nagy edényben. Majd hozzáadjuk a hagymákat, jalapeno paprikát, borsot és a sót. Gyakori kevergetés mellett főzzük maximum 5 percig. 
  3. hirdetes
  4. A maradék 1 evőkanál vajat is hozzáadjuk, majd a paprikát és a rízst is és kavargatás mellett főzzük.
  5. Hozzáadjuk a tejet és a fél brokkolit. Lefedjük és alacsony lángon főzzük. 
  6. Most jöhet a már elkészített alaplé.
  7. Lekapcsoljuk a tűzről és hozzáadjuk a maradék brokkolit, a sajtot és a citromhéjat, amíg a sajt meg nem olvad.
  8. Jól összekeverjük és már fogyaszthatjuk is! 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Esküvőhelyszín Budapest

A tökéletes és elegáns esküvőhelyszín Budapesten is mindig kiváló szolgáltatást... Tovább

házias étterem

Otthonunk melegségét és gyermekkorunk hangulatát hivatott életre hívni minden házias... Tovább

Tovább a lexikonra
Főzés