A rohanó mindennapokban nem mindig van időnk órákat a konyhában tölteni. Szerencsére megannyi recept áll a segítségünkre, ha valami gyorsat, de finomat szeretnénk összedobni a családnak. Alábbi cikkünkben hoztunk is neked két ilyen rizottót, melynek időhiányban is nyugodtan nekiállhatsz és még túl nagy főzőtudomány sem kell hozzá.
A rizottó nevezetű olasz rizsételt nem kell bemutatni. Attól függően, hogy milyen alaplében főzzük meg a rizst, lehet vegetáriánus variációban is készíteni, hiszen húsból, halból és zöldségből egyaránt származhat. Lássuk is milyen szuper recepteket hozunk nektek!
1.Sajtos brokkolis rizottó
Amilyen egyszerűnek hangzik, olyan egyszerű is az elkészítése ennek az egytál ételnek. Ha szereted a krémes rizottókat és a mac & cheese szerelmese vagy próbáld ki a receptet!
Hozzávalók:
- 3 evőkanál vaj
- 1 db hagyma apróra vágva
- 1 jalapeno paprika apróra vágva, magok nélkül
- 3 medvehagyma apróra szeletelve
- 1 tyúkhúsleves vagy zöldség leveskocka
- 1 teáskanál só
- ¾ teáskanál őrölt fekete bors
- ½ teáskanál füstölt paprika
- 2 csésze rízs
- ½ csésze tej
- 1 nagy fejű brokkoli kis rózsákra vágva
- 2 csésze reszelt sajt (ajánljuk a cheddar, parmezán vagy gouda sajtot)
- 1 teáskanál citromhéj
Elkészítés:
- Mindenekelőtt megfőzzük a rízst és az alaplevünket és készítsük el a preferált leveskocka és forró víz segítségével.
- Ezután megolvasztunk közepes lángon 2 evőkanál vajat egy nagy edényben. Majd hozzáadjuk a hagymákat, jalapeno paprikát, borsot és a sót. Gyakori kevergetés mellett főzzük maximum 5 percig.
- A maradék 1 evőkanál vajat is hozzáadjuk, majd a paprikát és a rízst is és kavargatás mellett főzzük.
- Hozzáadjuk a tejet és a fél brokkolit. Lefedjük és alacsony lángon főzzük.
- Most jöhet a már elkészített alaplé.
- Lekapcsoljuk a tűzről és hozzáadjuk a maradék brokkolit, a sajtot és a citromhéjat, amíg a sajt meg nem olvad.
- Jól összekeverjük és már fogyaszthatjuk is!