2. Krémes csirkés-baconös-gombás rizottó
Ha az előbbinél egy kicsit húsosabb ételre vágynál, akkor ez a rizottó lesz a jó választás! Gazdag ízvilágának garantáltan nem fogsz tudni ellenállni!
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- 1 kocka tyúkhúsleves kocka
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 csésze rízs
- 2 csésze bébi sprenót
- 2 csésze szeletelt gomba
- 450 g csirkemell filé felkockázva
- 3 bacon
- ¼ csésze parmezánsajt reszelve
Elkészítés:
- A leveskockát hozzáadjuk a felforralt vízhez.
- Közepes lángon megpirítjuk a fokhagymát vajban.
- Hozzáadjuk a felkockázott csirkemell filét és a bacont és pár percig sütjük. Ezután jönnek a gomba szeletek.
- Az előbbiekben elkészített csirkét, bacont és gombát eltávolítjuk, félre tesszük.
- Hozzáadjuk a fokhagymához a rizst és a serpenyőben lévő vajjal jól összekeverjük.
- Hozzáöntjük a forró húsleves alaplevünket. Fél csészével egyszerre, hogy jól feltudja magát szívni a rizs.
- A 4. lépésben félretett dolgokat hozzáadjuk, plusz a sajtot és a spenótot is. Addig kevergetjük míg a sajt meg nem olvad.