Ha te sem tagadod meg magadtól a gyors finomságokat, akkor bizonyára gyakran keresgélsz magadnak és családodnak olyan recepteket, amikhez nincs szükség sem hosszú előkészületekre, sem pedig sütőre. De mi a helyzet az egészségtudatos táplálkozással? Léteznek olyan sütés nélkül is elkészíthető édességek, amik egy szigorúbb diétába is beleférnek? A válasz egy határozott igen, a mai cikkben pedig pontosan egy ilyen receptet mutatunk be! Íme a sütés nélküli zabos süti!
Miért érdemes ezt a receptet választani?
A mellett, hogy nincs szükség hozzá sütőre, több okból is érdemes kipróbálni az alábbi receptet:
• Vaj, cukor és tej nélkül készül: A legtöbb hagyományos sütés nélküli süteményhez általában szükség van ezekre a hozzávalókra, ehhez azonban egyiket sem kell használnod (az íze mégis remek lesz).
• Összesen három hozzávalóra van szükség: Mindössze némi zabpehely, egy kis mogyoróvaj és némi juharszirup kell hozzá.
• Könnyedén módosítható: Bátran adhatsz hozzá egyéb finomságokat is süteményedhez, például csokoládédarabokat, aszalt gyümölcsöket, kókuszreszeléket stb.
A sütemények elkészítése pofonegyszerű, a végeredmény pedig jóízűen harapható és szobahőmérsékleten is megőrzi állagát. Lássuk, hogy pontosan mi kell hozzájuk, és hogy hogyan készítsd el őket!
Hozzávalók a diétás sütés nélküli zabos sütihez
• 2 bögre zabpehely: A zabpehely kölcsönöz harapható, rágható textúrát a kész süteményeknek.
• 1 bögre mogyoróvaj: A puha, csöpögős mogyoróvaj a legkiválóbb ehhez a recepthez, mert azt a legkönnyebb bekeverni. Lehetőleg ne olyan mogyoróvajat használj, ami hozzáadott cukrot tartalmaz, vagy aminek ropogósabb a textúrája.
• 1/4 bögre egyéb finomság (ha szeretnél): Ami jólesik (csokoládédarabok, kókuszreszelék stb.)