A diétás sütés nélküli zabos süti elkészítés
1. Bélelj ki egy nagy tálat sütőpapírral, és tedd félre.
2. Fogj egy nagy keverőtálat, majd öntsd bele az összes hozzávalót, és kevergesd össze őket jó alaposan. Forgasd bele az egyéb hozzávalókat is, ha használsz.
3. Gyúrj 12 süteményt a keverékből, majd helyezd őket a sütőpapíros tálra.
4. Helyezd a tálhat a hűtőbe 20 percre, és már kész si!
A maradék süteményeket hűtőben, letakarva tárold, legfeljebb 2 hétig. Fagyasztóban egyenként sütőpapírba csomagolva (vagy szimplán fagyasztható műanyag tasakban) akár 6 hónapig is elállnak.
Egyéb megjegyzések
• A recept teljes mértékben vegán, azonban, ha ez fontos számodra, az extra hozzávalóknál is figyelned kell rá, hogy milyen eljárással készültek.
• Mogyoróvaj helyett többek között kesuvajat, napraforgóvajat és mandulavajat is használhatsz.
• Ha a sütemények nem elég szilárdak, akkor túl sok szirupot vagy mézet adtál hozzájuk. Ezt további zabpelyhek hozzáadásával ellensúlyozhatod.
• Habár nem szükséges, a süteményeket sütőben is megsütheted: 180°C-on 10-12 percig, vagy amíg meg nem szilárdul az élük.