Amennyiben nem szeretnéd csupán vajjal megkenni a reggeli pirítósod, mostani cikkünkből megismerhetsz 5 isteni szendvicskrémet. Receptjeinket nem csak elkészíteni egyszerű, de biztos a Te tetszésedet is el fogják majd nyerni! Bevált receptjeinket Neked is érdemes kipróbálnod, amennyiben valami újdonságra vágysz.
Tojáskrém
Ha egy igazán egyszerű, de mégis annál finomabb és laktatóbb reggelire vágysz, akkor érdemes tojáskrémet készítened. Elkészítése rendkívül egyszerű, mindössze pár perc alatt megvan, és hűtődben akár napokig is képes elállni, megőrizve isteni ízvilágát.
Hozzávalók (4főre):
- 10 db keménytojás
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 4 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál mustár
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése megtörténhet akár villával, akár robotgéppel. Vágjuk össze a petrezselymet a hagymával együtt apró darabokra. A 10 keményre főtt tojást törtjük össze, majd a megfelelő mennyiségű vajjal, és a maradék hozzávalóval dolgozzuk kenhető állagúra. Nyugodtan adjuk még hozzá vajat, esetleg tejfölt, majonézt, mustárt, amennyiben még kenhetőbb állagúvá szeretnénk tenni. Hozzávalóit is tudjuk kiegészíteni például sonkával, kolbásszal, ennek már csak a fantáziánk szabhat határt. Amennyiben szereted a zöldségeket, amennyiben előzetesen répát, esetleg borsót párolsz meg, amint az ízei összeérnek, szintén csodálatos, finom végeredményt fogsz majd kapni!
Padlizsánkrém
Hozzávalók (4 adag)
- 2 db padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 fej lilahagyma
- só, bors ízlés szerint
Süssük meg a padlizsánokat egészben, nagyjából 170°C-on. Amennyiben még különlegesebben finom krémet szeretnénk, szurkáljuk meg őket, s így tegyük őket a sütőbe. Nagyjából egy óra elteltével, ahogy elkészültek, várjuk meg még kihűlnek, majd kaparjuk ki a közepüket, s tegyünk a húsukat turmixgépbe. Zúzzuk össze a fokhagymát, vágjuk fel apró darabokra a lilahagymát, majd adjuk hozzá a padlizsánhoz. Turmixoljuk krémesre. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amint egészen kihűlt, adjuk hozzá a majonézt is.