Avokádókrém
Hozzávalók (4 adag):
- 1 db érett avokádó
- 1 db citrom
- 1 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál vaj
- só, bors, oregánó, kakukkfű ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
Vájjuk ki az avokádó belsejét, majd törjük össze villával. Adjuk hozzá a vajat és a tejfölt. Ízlés szerint ízesítsük a fűszerekkel – sóval, borssal, kakukkfűvel, oregánóval. Végül keverjük hozzá az egy darab citromunk kifacsart levét, és a zúzott fokhagymát. Amint krémesre kevertük, rögtön fogyasztható, viszont amennyiben szeretnénk, hogy jobban összeérjenek az ízek, érdemes néhány órára hűtőbe tenni.
Gombakrém
Hozzávalók (4 adag):
- 25 dkg csiperkegomba
- 15 dkg margarin
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1,5 dl tej
- só, bors (fekete vagy fehér), kakukkfű ízlés szerint
Először mossuk meg jól a gombát, majd aprítsuk őket apróra, a hagymával együtt. Olvasszunk fel nagyjából 5 dkg vajat, majd pirítsuk rajta üvegesre a már felvágott hagymát. Adjuk hozzá a gombát, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük őket meg. Ezután hintsük rá a lisztet, majd engedjük fel a tejjel. Állandó kevergetés mellett várjuk meg még felfő, kicsit besűrűsödik, közben adjuk hozzá a fűszereket. Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá még melegen a maradék margarint. Keverjük össze, s miután kihűlt, fogyaszthatjuk. Hűtőnkben napokig eláll, mégis, mivel gombáról van szó, óvatosan kell vele bánnunk, fogyasszunk el minél hamarabb, hiszen a gomba, mint alapanyag könnyen képes megromlani.
Zöldborsókrém
Hozzávalók (4 adag)
- 40 dkg zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dkg sajt
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 db citrom
- só, bors ízlés szerint
A borsót tegyük egy tálba, vágjuk finomra a petrezselymet. A citrom kifacsart levével együtt adjuk hozzá a hozzávalókat a borsóhoz, majd botmixerrel keverjük össze, pürésítsük őket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tálaláshoz használhatunk friss petrezselymet, valamint még meleg pirítóssal egyszerűen isteni, nem csak reggeliként.
Neked melyik receptünk tetszett a legjobban?