Nem számít, hogy milyen évszakot írunk, egy csésze finom kávé életmentő lehet bizonyos helyzetekben. A téli hidegben a mennyi forró kávék, a nyári melegben a jobbnál jobb jegeskávék, míg ősszel a pumpkin spice latték a kedvenceink. Na de mi lesz a tavasszal? Vajon milyen típusú kávék passzolnak legjobban a se túl meleg, se túl hideg szezonhoz? Ne izguljatok, most kiderül! Az alábbiakban hoztam nektek 3 tökéletes kávéitalt a tavaszra, recepttel együtt, hogy otthon is eltudjátok készíteni!
1.Levendulás Latte
Ha tavasz akkor levendulás kávé! Tökéletes választás, hiszen egy könnyű és igazán tavaszias ízvilágú ital készíthető a levendula segítségével. A fantasztikus íze mellett, pedig külsőre is igen látványos, passzol az évszakhoz. Ez a tejeskávé enyhén édeskés ízű és éppen kellemesen forró. Egy napsütéses, de még hűvös reggelen remek napindító, ugyanakkor tavasz végén, ahogy melegedig az időjárás, kipróbálhatod jegeskávé változatban is!
Hozzávalók:
Levendula szirup:
- ½ csésze cukor
- ½ csésze víz
- 2 tk szárított levendula
- 1 vaníliarúd kettévágva
- ½ vanília aroma
Latte:
- 170 ml tej
- 2 shot eszpresszó
- 2 tk levendula szirup
- 2 friss levendula díszítésnek
Elkészítés:
- Először melegíts elő egy serpenyőt közepes-alacsony lángon, majd add hozzá a vizet, cukrot, levendulát és a vaníliarudat. Kevergesd addig, amíg a cukor fel nem olvad.
- Ezután kapcsold le a hőt és vedd le a tűzhelyről a serpenyőt, hagyd kihűlni.
- Szűrd át a végeredményt egy szitán, hogy a levendula miatt ne legyen darabos, majd add hozzá a vanília aromát és egy zárható edénybe tedd be a hűtőbe.
- Végül egy tetszőleges pohárban/bögrében keverd össze az így kapott levendula szirupot a tejjel és az eszpresszóval. Ne felejtsd el friss levendulával díszíteni!
2.Málnás-csokis Mokka
Ebben a kávés italban egyszerre érzed a málna frissességét és a csokoládé édességét. Ettől az ízkombinációtól épp úgy fogod magad érezni, mintha egy profi kávézóban ülnél egy tavaszi délután. Emellett egy kis mentával is megspékeltük, ezért nem mindenki rajong, így ezt nyugodtan ki is hagyhatod.
Hozzávalók:
- 1/3 csésze hideg tejszín
- 1 ek porcukor
- 1 ek cukorozatlan kakaópor
- 1/8 tk vanília aroma
- 1 csésze tej
- 4 ek málna ízesítésű szirup
- 4 ek csokoládé szirup
- ½ csésze erős pörkölt kávé
- friss málna
Elkészítés:
- Öntsd egy kis tálba a következőket: tejszín, porcukor, kakaópor, vanília aroma. Dolgozd össze őket egy botmixer segítségével alacsony teljesítményen, amíg a krém sűrű állagú nem lesz.
- A tejet 1,5 percre tedd a mikróba, hogy felmelegítsd, majd a botmixerrel verd habosra.
- A 2 féle szirupot tedd kis csészékbe és melegítsd fel a mikróban, úgy 20 mp alatt.
- Végül keverd össze a kapott hozzávalókat: a tejet, a csokis habot, a szirupokat és a kávét. Ne felejtsd el friss málnával díszíteni!