Ki ne szeretné az olasz konyhát? Akár vegetáriánusok vagyunk akár nem, a tészta mindig jó ötletnek tűnik. Íme két vega tészta recept, mely garantáltan feldobja az étkezésed és még egyszerű is az elkészítése, így nem kell hozzá nagy főzőtudomány, bárki elkészítheti.
Töltött kagylók
Ha már tésztáról van szó, a legtöbben maradnak a spagettinél és a penne vagy fussili tésztánál, olykor azonban jó egy kicsit izgalmasabbá tenni a menüt. A kagyló tészta amellett, hogy jól mutat rendkívül sokféleképpen elkészíthető, hiszen finomabbnál finomabb töltelékekkel tölthetjük meg. Mi most egy sajtos, spenótos, ricottás töltött tésztát hoztunk nektek, melyet paradicsomos szószba fektettünk.
Lássuk is mire lesz szükségünk az elkészítéséhez:
- egy csomag óriás kagylótészta
- 2 cészényi paradicsomszósz (használhatsz boltit is, de magad is elkészítheted)
- 2 cészényi ricotta sajt
- friss spenót
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanálnyi citromhéj
- ¼ teáskanál chili (ízlés szerint)
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- ¾ teáskanál só (ízlés szerint)
- reszelt pecorino sajt
Elkészítés:
- Először is megkell párolnunk a spenótot, majd vágjuk apróra.
- Keverjük össze a ricottával, a reszelt pecorino sajttal, fokhagymával, citromhéjjal, majd adjuk hozzá az oregánót és ízlés szerint a chilit is.
- Közben főzzük ki a tésztát nagyjából 10 perc alatt, majd öntsük le egy kis olívaolajjal.
- Amikor kész a tészta és a töltelékünk is megkezdhetjük megtölteni a kagylókat egy kanál segítségével. A tölteléknek elégnek kell lennie úgy 20 darab óriás kagylóhoz.
- Jöhet a sütés! Először is öntsünk két csészényi paradicsomszószt egy hőálló sütőtálba és egyengessük el. Majd helyezzük bele a megtöltött óriás kagylókat.
- Most már tényleg jöhet a sütés! 220 C-ra előmelegített sütőbe helyezzük és 20-30 percig sütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk még egy kis extra sajttal és petrezselyemmel, ízlés szerint hozzáadhatunk még egy kis paradicsomszószt is.
Jó étvágyat!