Karfiolos Bolognai
Ezután a karfiolos bolognai után garantáltan nem fogod hiányolni a kimaradt húst. Egyszerű az elkészítése és tetszés szerint bármilyen tésztával készítheted.
Hozzávalók:
- egy konzerv gomba
- egy közepes nagyságú karfiol
- olívaolaj
- egy nagy hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- ½ teáskanál chili (ízlés szerint)
- 1 teáskanál rozmaring
- ¼ csésze paradicsomszósz
- só
- egy csomag rigatoni tészta
- finoman reszelt parmezán (ízlés szerint)
- 3 teáskanál petrezselyem
- ½ citrom
Elkészítés:
- Első lépés a karfiol feldolgozása. Vágjuk apró darabokra.
- Ezután a főzőlapon dolgozunk. Egy kevés felmelegített olajra és vajra helyezzük a gombát és olykor megkevergetjük amíg középbarna nem lesz. Ezután hozzáadjuk a hagymát. Amikor már középbarna, akkor hozzáadjuk a fokhagymát, chilit és a rozmaringot. Ezután jön a paradicsomszósz majd pedig a karfiol darabkák. Közepes lángon kavargatjuk és ízlés szerint sózzuk.
- Közben megfőzzük a tésztát.
- A kész tésztát hozzáadjuk az öntethez, melyet alacsony lángon kavargatunk. Hozzáadjuk a parmezánt és a maradék rozmaringot.
- Ezután újra közepes lángon kavarjuk, amíg a szósz teljesen rátapad a tésztára.
- Végül lekapcsoljuk a tűzről és megreszeljük egy kis citromhéjjal és parmezánnal, továbbá ízlés szerint sózzuk
Jó étvágyat!