Linzer recept, ha igazi joker-t szeretnél az asztalra tenni.A linzer sokak kedvenc süteménye és 3 aranyszabály betartásával te is könnyen elkészítheted. Próbáld ki a legpuhább, legomlósabb linzer sütemény receptet.
A linzer alaptészta, amiből készülhet több féle sütemény, de lehet piték tésztája is. A tökéletes linzer omlós és puha ami nagyon kellemes illattal párosul. Nehéznek semmi képpen sem mondanánk, de mégis sokan megijednek az elkészítésétől. Nem véletlenül, pár apró hiba és az egész nem olyanra sikerül amilyet szerettünk volna. Ezt a receptet követve és az aranyszabályokat betartva te is elkészítheted a tökéletes linzer tésztát.
3 aranyszabály amire szükséged van, hogy tökéletes linzer tésztát készíts
- Legyél gyors
Fontos, hogy gyorsan készítsd el a tésztát. Ezt teheted kézzel összegyúrva vagy konyhai géppel. Amire ügyelned kell, hogy a vaj legyen hűtő hideg amit össze morzsolsz és gyúrsz az úgyszintén hideg liszttel. Ha nem vagy gyors akkor átveszi a massza a kezed melegét és ennyi elég is volt, hogy tönkremenjen a tészta.
- Grammra pontos arányok betartása
Aki jártas a konyhában és van tapasztalata általában szeret és mer is játszani az arányokkal. A linzer tészta ezt senkinek nem engedi meg. Profi cukrászok szerint a liszt, vaj, cukor aránya 3;2;1 . Ami megengedett, de fontos vigyázni, hogy 1 csavart lehet vinni a linzer tészta elkészítésébe: a liszt egy részét lehet pótolni kakaóval vagy darlált dióval.
- Linzer tészta pihentetése
A minimum pihentetési idő az 1 óra. Ennél kevesebb időd lenne rá, akkor inkább el se kezd. Ez annyira minimum, hogy a profik egy egész estét pihentetik a linzer tésztát, de aki mester módon készíti az egy egész napot ad neki hűvös helyen pihenni.
- +1 jó minőségű alapanyag
Mivel a linzer tészta nem kíván sok alapanyagot, ezért fontos, hogy azok jó minőségűek legyenek. Amit sokan eltévesztenek az a zsiradék. Ne váltsd fel a vajat margarinra. Ha még omlósabb linzer tésztára vágysz, akkor a vaj egy részét zsírra válthatod.