notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Minden linzer alapú sütemény kedvenc receptje.

hirdetes

Tökéletes linzer elkészítése 3 aranyszabály betartásával

Bettina, NA
omlós linzer recept

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 db tojássárga, 1/2 citrom reszelt héja

Valamint: 13 dkg baracklekvár, 5 dkg dió, 1 tojás a kenéshez

Az aranyszabályok betartásával kövesd ezeket a lépéseket

A tésztát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat, és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. A tojássárgát, porcukrot és a reszelt citromhéjat is belegyúrjuk gyors mozdulatokkal. Onnan tudod, hogy elég gyors vagy, ha a kezed melegétől nem olvad meg a vaj. Egybegyúrjuk és fóliába csomagolva legalább 1 órát a hűtőben pihentetjük.

hirdetes

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, kiszúróval 3-5 cm átmérőjű lapocskákat kiszúrunk. A felének a közepét egy kisebb kiszúróval is kiszúrjuk. A felső lapot megkenjük tojással. Aki szeretné megszórhatja dióval. 

Sütőpapírral fedett sütőlapra tesszük az összes kiszúrt tésztát és 180 fokos előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A kisült linzer tésztákat baracklekvárral megtöltjük úgy, hogy alul teli, felül lukas tészta legyen.

+ 1 tesztelt recept a videóban! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Római roló

A római roló bármely szobában kiegészíti és feldíszíti az ablakot. Főleg a kompakt,... Tovább

Bohém étterem Budapest

A Bohém Étterem különlegességét maga a helyszín is megadja, hiszen a Művészetek Palotáján... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert