Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 db tojássárga, 1/2 citrom reszelt héja
Valamint: 13 dkg baracklekvár, 5 dkg dió, 1 tojás a kenéshez
Az aranyszabályok betartásával kövesd ezeket a lépéseket
A tésztát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat, és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. A tojássárgát, porcukrot és a reszelt citromhéjat is belegyúrjuk gyors mozdulatokkal. Onnan tudod, hogy elég gyors vagy, ha a kezed melegétől nem olvad meg a vaj. Egybegyúrjuk és fóliába csomagolva legalább 1 órát a hűtőben pihentetjük.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, kiszúróval 3-5 cm átmérőjű lapocskákat kiszúrunk. A felének a közepét egy kisebb kiszúróval is kiszúrjuk. A felső lapot megkenjük tojással. Aki szeretné megszórhatja dióval.
Sütőpapírral fedett sütőlapra tesszük az összes kiszúrt tésztát és 180 fokos előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A kisült linzer tésztákat baracklekvárral megtöltjük úgy, hogy alul teli, felül lukas tészta legyen.