notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Top 3 tavaszi grill pác, amiket meg kell kóstolnod ebben a szezonban

hirdetes

Top 3 tavaszi grill pác

FO

A tavasz és az első napsugarak megjelenésével fokozottan vágyunk a szabadba, hogy a hosszú tél alatt kiürült D-vitamin raktárainkat végre feltöltsük. Nincs is jobb módja a lakásból való kiszabadulásnak, és a jó idő ünneplésének, mint egy hétvégi sütögetés a családdal, vagy a barátokkal. Máris adunk hozzá 3 szuper pác receptet, amivel az idei grillszezont indíthatod!

Top 3 tavaszi grill pác - kipróbált receptek

A jó idő nálam egyet jelent a grillszezon kezdetével. Nálunk a családban mindig is az volt a szokás, hogy tavasztól őszig legalább kéthetente kitelepült a konyha, és a kertben főzőcskézett együtt az egész család. Szerencsére ez az idő múlásával mit sem változott, csak csatlakoztak a barátok is a szuper mókához. Mindenkinek meg van a maga feladatköre, a húsokat mindig anyukám készíti elő, a tüzet édesapám intézi, az én reszortom a köret és a pogácsa, vagy sütemény, a húgom pedig az előkóstoló. A húsok pácolása nálunk elég sajátosan történik: ami a kezünk ügyébe akad, azt egybe öntjük, és a végén kiderül, mennyire finom, vagy sem. Sikerült így 3 szuper grillpácot is összehozni, amiket te is könnyedén elkészíthetsz otthon.

1.    Mézes – mustáros pác majorannával

hirdetes

Ez az egyik legklasszikusabb pác, ami azért jó, mert bármilyen húshoz kiválóan illik. A csirkét nem engedi kiszáradni, de igazából sertés tarjából a legfinomabb szerintem. Ez a páclé azért is szuper, mert ha utolsó pillanatban jut eszünkbe, hogy sütögetnénk egy jót, akkor se kell a boltba rohanni alapanyagokért, hiszen ezek közül mindig van otthon bárkinek a konyhájában.

Hozzávalók:

-    ízlés szerinti hús

-    2 dl olaj

-    2 evőkanál mustár

-    2 evőkanál méz

hirdetes

-    só

-    bors

-    2 teáskanál szárított majoranna

-    fél citrom leve

Elkészítés:

A húsokat szeleteljük fel, és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hagyjuk állni így a szeleteket negyed órát, addig készítsük el a pác többi részét. Egy tálkában keverjük össze a mustárt a mézzel és a majorannával. Mindenki olyan mustárt használjon, amilyet csak szeretne! A hagyományosakkal picit sósabb lesz, míg a dijoni mustár pikáns-édeskés ízt ad neki. Kenjünk meg a szelet húsokat a mustáros-mézes kencével, és fektessük egymásra őket egy jól zárható, magas falú edényben. Ha kész, öntsük rá az olajat és a citrom levét, kicsit átkeverhetjük, ha szeretnénk, és tegyük egy éjszakára hűtőbe az egészet, hogy az ízek összeérjenek.
 

Lapozz a másik két ínycsiklandó receptért!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Uszadék fa

Régies, sokat megélt, víz áztatta, nap szítta, textúráját láttatni engedő fa darabok,... Tovább

Esküvő helyszín Budapesten

Az esküvő esetében is mint bármely rendezvénynél, a tökéletes helyszín megtalálása... Tovább

Tovább a lexikonra
Kert Konyha Természet