notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Top 3 tavaszi grill pác, amiket meg kell kóstolnod ebben a szezonban

hirdetes

Top 3 tavaszi grill pác

FO
Top 3 tavaszi grill pác - kipróbált receptek

2.    Fahéjas-mézes pác narancslével

Izgalmas páclé a javából, ami még azoknál is elsöprő sikert aratott, akik amúgy nem igazán rajonganak a különleges ízekért. Ha a hagyományosabb ízeket szereted, akkor is érdemes lehet kipróbálni, kellemeset csalódhatsz a végén, de akkor elsőre csak egy kisebb adagot készíts. Ezt a pácot kifejezetten csirkehúshoz ajánlom, köretnek pedig leginkább friss salátát szoktunk tálalni mellé.

Hozzávalók:

-    csirkemell

-    2 dl olaj

-    só

-    bors

-    4 evőkanál méz

-    2 teáskanál őrölt fahéj

-    1 narancs leve

-    fél narancs reszelt héja

Elkészítés:

hirdetes

Felszeleteljük a csirkemellet, gyengén sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük, amíg a pácot összekeverjük. Egy magas falú, jól zárható edénybe beleöntjük a mézet, hozzáadjuk a fahéjt és alaposan elkeverjük. Utána beleöntjük a narancs levét, majd a reszelt héját, végezetül pedig az olajat, és elkeverjük az egészet. A hússzeleteket beletesszük, átforgatjuk benne, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

3.    Ketchupos – chilis pác

 

Azok se maradjanak ki, akik a pikánsabb, csípősebb ízvilágot kedvelik! A bizalmatlanoknak mondanám, hogy apukám egyik kedvence lett ez a pác, holott elég fura fejet vágott, amikor előálltunk ezzel. Ezt inkább karajhoz, oldalashoz ajánlom, de mással is érdemes próbálkozni. Köretnek érdemes egy kis rizst főzni, vagy ahogy mi szoktuk, krumplit sütni a grillen, hogy a csípősséget valamivel ellensúlyozni tudjuk.

hirdetes

Hozzávalók:

-    sertés hús

-    2 dl olaj

-    1 kiskanál chili por

-    6 evőkanál ketchup

-    4 evőkanál méz

-    só

Elkészítés:

A húsokat megtisztítjuk, és enyhén sózzuk. A pác hozzávalóit (az olajat hagyjuk utoljára) összekeverjük, a húsokat jól beleforgatjuk. Ezt mindenképp hagyjuk 12 órát állni a pácban, hogy minden íz tudjon érvényesülni.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában