Valami édességre vágysz, de nincs sok időd annak elkészítésére? Esetleg utolsó pillanatban szeretnéd meglepni szeretteidet valami finomsággal? Mostani cikkünkben segítünk – szuper torta recepteket hoztunk el Nektek, melyeket akár már fél óra alatt el tudtok készíteni. A legjobb bennük, hogy a legtöbbet sütni sem kell. Ismerjétek meg őket Ti is!
Sütés nélküli citromtorta
Hozzávalók (8 adag)
A krémhez
- 20 gramm zselatin
- 40 dkg sovány túró
- 15 dkg porcukor
- 2,5 dl habtejszín
- 2 citromból nyert citromhéj (reszelve)
- 2 citromból nyert citromlé
Az alaphoz
- 25 dkg háztartási keksz
- 12 dkg vaj
Citromtortánk elkészítése rendkívül egyszerű, mely abból is adódik, hogy egyáltalán nem kell majd kisütnünk azt. Először készítsük elő a hozzávalókat, majd daráljuk meg a megfelelő mennyiségű kekszet – vagy amennyiben ezt a lépést ki szeretnénk hagyni, érdemes már eleve darált formában megvennünk azt. Ezután olvasszuk meg a vajat, majd jól dolgozzuk össze a darált keksszel.
Válasszunk ki egy kapcsos tortaformát, melynek aljában egyenletesen oszlassuk el a kekszes masszát, majd tegyük azt a hűtőbe. Várjuk meg, még kicsit megszilárdul tortánk alapja. Eközben keverjük össze a túrót a cukor felével. Alaposan mossuk meg a citromokat, majd reszeljük le héját – ezt is dolgozzuk bele a túrós keverékünkbe.
Facsarjuk ki a citromokat alaposan, majd tegyük bele levükbe a zselatint – kis lángon olvasszuk azt fel. Fokozottan figyeljünk oda, hogy zselatinunk fel ne forrjon.
Verjük kemény habbá a tejszínt a maradék cukorral együtt, majd keverjük hozzá a citromos zseléhez - ezután mindkettőt dolgozzuk össze a túrókrémmel.
Vegyük ki a hűtőből a kekszes tortaalapunkat, majd egyengessük el rajta a kapott krémet. Tegyük vissza a hűvösbe két órára, hagyjuk, hogy összeérjenek ízei, megszilárduljon édes desszertünk.
Tálalás előtt érdemes vékonyra szeletelt citromkarikát helyezni sütink tetejére – így még finomabbá téve nem csak tortánkat, de a vacsoránkat, ebédünket is, ami után majd desszertünket fogyasztani szeretnénk.