Ki ne szeretné az olyan egyszerűsítéseket, melyek által több időnk marad magunkra és családunkra, melyek segítségével a főzés és előkészítés kevesebb vesződséggel jár? Rohanó világunkban egyre nagyobb hasznát vesszük az olyan praktikáknak, melyek megkönnyítik a rohanó háziasszonyok mindennapi életét. Ilyen ötleteket mutatunk most Nektek.
1. Kimaradt paradicsompüré lefagyasztása
Ha csak egy keveset használtál el a felbontott paradicsompüréből, de nem szeretnéd, ha kárba veszne a maradék, akkor töltsd egy zacskóba (legjobb erre a célra a visszazárható műanyag tasak), és nyomkodd szét a zacskóban megfelelő méretű, kb. evőkanálnyi darabokra úgy, hogy az adagok valamennyire elváljanak egymástól. Így ha legközelebb a pörköltbe kell egy kis paradicsom, már elő is tudsz venni egy megfelelő adagot.
2. Reszelhető mozzarella
Neked is gondot okoz, hogy hogyan reszeld le a mozzarellát a kedvenc pizzádhoz? Gyakran olyan lágy ez a sajtféleség, hogy nem csak reszelni, de még vágni is nehezen lehet. Ilyenkor jön jól ez a tipp: ha kb. 15 perc alatt enyhén megfagyasztod a kis sajtgolyókat, könnyebben szeletelhetőek, reszelhetőek lesznek. Persze így sem olyan, mint egy kemény sajt, de ha mindenképp ragaszkodsz a mozzarellához, akkor egy próbát megér...
3. Friss fűszerek felhasználása
Neked is gondot okoz a friss fűszerek leveleinek feldolgozása? Nos, ha apróbb levelű fűszerről van szó, mint amilyen a kakukkfű is, akkor jó ötlet lehet a leveleket egy kevés sóval mozsárban megzúzni, hogy jól kiadják jellegzetes aromájukat. Ha viszont nagyobb levelű fűszerről van szó, mint amilyen a bazsalikom is, akkor célszerű a leveleket (akár hatot, nyolcat is) egymásra fektetve egy kis hengerbe feltekerve csíkokra vágni, ha így még túl hosszú szálasnak tűnik, akkor esetleg keresztbe is el lehet vágni.
A következő oldalon további remek ötletek várnak rátok, lapozzatok egyet, megéri!
Forrás: iowagirleats.com