7. A paradicsom meghámozása
Ha a paradicsomot főtt ételekhez szeretnéd felhasználni, bizony sokkal jobb, ha előbb meghámozod, máskülönben paradicsomhéj-darabkákkal találhatod magad szemben az ételben, ami rontja az élvezeti értékét. Ha Te is szeretnéd ezt elkerülni, csak hámozd meg a paradicsomot - hidd el, nem olyan bonyolult, mint amilyennek hangzik! Első lépésben forralj vizet, ezt megteheted esetleg a vízforralóban is, hogy még gyorsabban menjen a dolog. Ezt követően mosd meg a paradicsomokat és készítsd őket elő olyan módon, hogy az aljukat (a csumájával szemben lévő részt) bevágod, kb. 2x2 cm-es X-et téve a paradicsomba. Nem kell, hogy túl mély legyen a vágás, elég, ha a héját átvágod. A paradicsomokat egyesével egy kis szűrő segítségével merítsd meg a forró vízben kb. 15 másodpercre, vagy addig, amíg a héjuk el nem kezd változni. Ekkor vedd ki, kicsit hűtsd meg és az X-től kezdve húzd le a héját. Ugye, milyen egyszerű?
+1 tipp: A sütő ajtajára égett szennyeződések letakarítása
A 200 fokon, vagy esetleg még annál is magasabb hőmérsékleten az sütőajtó üvegére égett zsíros szennyeződések eltávolítására érdemes kipróbálni a szódabikarbónát. Önmagában is hatásos lehet a súroló erejének köszönhetően, de ecettel, vagy citromlével keverve még jobb hatást érhetünk el. Ne keverd őket össze előre, hagyd, hogy a sütő ajtaján vegyüljenek és kis ideig hagyd őket hatni, mielőtt lemosnád.
Ha pedig nem szeretnél magad a takarítással bajlódni, akkor bízz meg a takarítási munkálatokkal egy takarító céget. Ide kattintva ajánlunk is neked egy megbízhatót: takarító cég Budapest.
Forrás: iowagirleats.com