4. Ha túl sok a menta...
A menta kitűnő kiegészítője a frissítő nyári italoknak, de aki teheti, télre se hagyja abba a fogyasztását, hiszen kiváló hatással van az emésztésre és segíti a légúti megbetegedésekből való kilábalást is. Ha viszont túl sokat használsz belőle, meg is keserítheti az italodat. Ugyanezen okból kifolyólag javasolt eltávolítani az italodból, ha már eléggé menta ízű, hiszen ha túl sokáig ázik, akkor szintén kellemetlenbe fordulhat át az italod íze.
5. Ha túlpirulna a sült teteje...
Ha már látszik a sütőben sült ételen, hogy a teteje kezd megpirulni, az előírt sülési időt azonban még nem érted el, ill. még biztosan nem sült át az étel, javasolt azt alufóliával letakarni. Ha eleve úgy kezded sütni, hogy az étel le van takarva, és a fóliát csak a teljes átsülés után távolítod el egy rövidke pirulási időszakra, azzal még biztosabb eredményt érhetsz el.
6. A tészta vastagsága
Nem tudom, Te hogy vagy vele, de nekem mindig gondot okoz, különösen nagyobb adagok sütése esetén, hogy az egész tésztát egyenletes vastagságúra tudjam nyújtani. Ebben segíthet két pálcika. Ha a pálcákat egymással párhuzamosan a tészta két oldalára helyezed, és a nyújtófát ezeken felfektetve mozgatod, akkor a tésztád egészen biztosan megfelelő, és egyenletes vastagságú lesz.
A következő oldalon további remek ötletek várnak rátok, lapozzatok egyet, megéri!
Forrás: iowagirleats.com