Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeA túrógombóc az egyik legkedveltebb magyar desszert, melynek íze sokak számára feleleveníti a gyerekkori emlékeket. A puha, túrós gombócok, pirított zsemlemorzsába forgatva, vaníliasodóval leöntve igazi ínyencség, melynek ellenállni képtelenség. Azonban a tökéletes túrógombóc elkészítése nem egyszerű, és sokaknak okoz fejtörést. Ezért hoztuk el nektek a tuti receptet a SóBors oldaláról, ami nekünk is régóta bevált – ennek segítségével garantáltan finom, puha és ízletes túrógombócokat varázsolhatsz az asztalra.
Túrógombóc hozzávalók
• 500 g tehéntúró (zsíros)
• 3 tojás
• 2 evőkanál cukor
• 1 csipet só
• 6 evőkanál búzadara
• 6 evőkanál liszt
• 15 dkg zsemlemorzsa
• 1 evőkanál vaj
• ízlés szerint tejföl a tálaláshoz
• ízlés szerint őrölt fahéj
• ízlés szerint porcukor
Elkészítés:
1. A túrót keverd össze a tojásokkal, a cukorral és a sóval.
2. Add hozzá a búzadarát és a lisztet, majd alaposan keverd össze.
3. Lefedve tedd a hűtőbe minimum 1, maximum 3 órára.
4. A zsemlemorzsát pirítsd aranybarnára a vajon.
6. Vizes kézzel formázz gombócokat a túrós masszából. Ha a massza nem formálható jól, adj hozzá még egy kevés darát.
7. Tedd a gombócokat a forrásban lévő vízbe, és kissé keverd meg őket.
8. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, szedd ki őket, és hempergesd meg a pirított zsemlemorzsában.
9. Tálald tejföllel, fahéjas porcukorral.
Tippek:
• A zsírosabb túróból finomabb gombócok lesznek.
• A masszát ne keverd túl, mert akkor kemények lesznek a gombócok.
• A gombócokat ne főzd túl, mert akkor szétfőnek.
• A zsemlemorzsát ne pirítsd túl, mert akkor megég.