Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeA tavasz és az első napsugarak megjelenésével fokozottan vágyunk a szabadba, hogy a hosszú tél alatt kiürült D-vitamin raktárainkat végre feltöltsük. Nincs is jobb módja a lakásból való kiszabadulásnak, és a jó idő ünneplésének, mint egy hétvégi sütögetés a családdal, vagy a barátokkal. Máris adunk hozzá 3 szuper pác receptet, amivel az idei grillszezont indíthatod!
A jó idő nálam egyet jelent a grillszezon kezdetével. Nálunk a családban mindig is az volt a szokás, hogy tavasztól őszig legalább kéthetente kitelepült a konyha, és a kertben főzőcskézett együtt az egész család. Szerencsére ez az idő múlásával mit sem változott, csak csatlakoztak a barátok is a szuper mókához. Mindenkinek meg van a maga feladatköre, a húsokat mindig anyukám készíti elő, a tüzet édesapám intézi, az én reszortom a köret és a pogácsa, vagy sütemény, a húgom pedig az előkóstoló. A húsok pácolása nálunk elég sajátosan történik: ami a kezünk ügyébe akad, azt egybe öntjük, és a végén kiderül, mennyire finom, vagy sem. Sikerült így 3 szuper grillpácot is összehozni, amiket te is könnyedén elkészíthetsz otthon.
1. Mézes – mustáros pác majorannával
Ez az egyik legklasszikusabb pác, ami azért jó, mert bármilyen húshoz kiválóan illik. A csirkét nem engedi kiszáradni, de igazából sertés tarjából a legfinomabb szerintem. Ez a páclé azért is szuper, mert ha utolsó pillanatban jut eszünkbe, hogy sütögetnénk egy jót, akkor se kell a boltba rohanni alapanyagokért, hiszen ezek közül mindig van otthon bárkinek a konyhájában.
Hozzávalók:
- ízlés szerinti hús
- 2 dl olaj
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál méz
- só
- bors
- 2 teáskanál szárított majoranna
- fél citrom leve
Elkészítés:
A húsokat szeleteljük fel, és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hagyjuk állni így a szeleteket negyed órát, addig készítsük el a pác többi részét. Egy tálkában keverjük össze a mustárt a mézzel és a majorannával. Mindenki olyan mustárt használjon, amilyet csak szeretne! A hagyományosakkal picit sósabb lesz, míg a dijoni mustár pikáns-édeskés ízt ad neki. Kenjünk meg a szelet húsokat a mustáros-mézes kencével, és fektessük egymásra őket egy jól zárható, magas falú edényben. Ha kész, öntsük rá az olajat és a citrom levét, kicsit átkeverhetjük, ha szeretnénk, és tegyük egy éjszakára hűtőbe az egészet, hogy az ízek összeérjenek.
Lapozz a másik két ínycsiklandó receptért!