Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra!
YouTubeJól tudjuk mennyire fontos a tápanyagokban és antioxidánsokban gazdag zöldégek rendszeres fogyasztása. Ez azonban nem mindenki számára lehet olyan egyszerű feladat, hiszen vannak, akik egyszerűen nem szeretik a legtöbb zöldéget, mások pedig nem tudják hogyan készítsék el úgy, hogy az étvágygerjesztő legyen. Ugyanis a zöldségevés nem korlátozódik kifejezetten saláták fogyasztására. Rengeteg kreatív módon lehet belecsempészni egyes ételekbe. Mutatunk is nektek 3 szuper ötletet, recepttel, mely által biztosan nem fogjátok megunni a zöldségeket!
1. Készíts belőlük tésztát!
A zöldség spagettit könnyű elkészíteni és nagyszerű módja annak, hogy több zöldséget fogyassz. Kiváló alacsony szénhidráttartalmú helyettesítője a tésztaféléknek. Mindössze egy zöldségspirálozóra van hozzá szükséged, mellyel a spagettihez hasonló formára tudod alakítani az adott zöldséget. Általában cukkiniből, sárgarépából, édesburgonyából vagy céklából készítik. Elkészítése után pedig ugyanúgy fogyasztható, mint egy spagetti. Különböző mártásokkal, egyéb zöldségekkel és hússal kombinálható. Az alábbiakban hoztunk is neked egy szuper receptet, próbáld ki te is, biztosan imádni fogod!
Spenótos-gombás édesburgonya carbonara
Egy édesburgonya spagetti receptet hoztuk, melyet természetesen más zöldségekkel is kipróbálhatsz. Próbálj meg minél hosszabb édesburgonyát vásárolni, a hosszabb zöldség spagetti érdekében.
Amire szükséged lesz:
- 1 kg édesburgonya
- 3 nagy tojás
- 1 csésze reszelt parmezán sajt
- ¼ teáskanál só
- ¼ teáskanál őrölt feketebors
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 csík apróra szeletelt bacon
- 1 konzervnyi gomba
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- 2 csésze bébispenót
Így készítsd:
- Felteszünk egy nagy fazék vizet a tűzhelyre.
- A spirálozó segítségével feldolgozzuk az édesburgonyát, hosszú, vékony spagetti csíkokra. Majd pár percig főzzük forrásban lévő vízben, amíg meg nem puhulnak. Úgy szűrjük le, hogy egy ¼ csésze főzővizet félreteszünk.
- A tojásokat felverjük, majd összekeverjük a parmezánnal, sóval, borssal és a félretett vízzel. Majd ráöntjük a tésztára és jól összedolgozzuk.
- Egy nagy serpenyőben olajat melegítünk és közepes lángon megsütjük a bacont és a gombát gyakori kevergetéssel. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd egy kis idő múlva a spenótot is és kevergetés mellett 1-2 percig sütjük. Hozzáadjuk a tésztához, elkeverjük, a tetejére pedig még szórunk egy kis borsot.
2. Használd őket torillaként!
Szuper ötlet a fokozott zöldségfogyasztásra, ha tortillaként használod a salátalevelet és megtöltöd kedvenc töltelékeiddel. Egyszerűsége miatt nagyon gyorsan elkészíthető és csökkentett kalóriatartalma miatt vacsorára is remek fogás. A fejes saláta, fejes káposzta, fekete káposzta és a mángold levelek mind megfelelő választások erre a célra. Az alábbiaknak mutatunk egy mennyei töltelék ötletet!
Tofus-gombás töltelék
Amire szükséged lesz:
- 3 evőkanál rizsecet
- 2 evőkanál hoisin szósz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál szezámolaj
- ¼ teáskanál pirospaprika összetörve
- 1 csomag tofu
- 2 csésze gomba apróra vágva
- 1 csésze apróra vágott retek
- 3 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1 evőkanál friss gyömbér reszelve
- 8 nagy levél saláta vagy káposzta
- ¼ csésze sárgarépa julienre vágva