notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Túl sok az eper? Mutatjuk, mire használd fel!- Szuper epres receptek

hirdetes

Túl sok az eper? Mutatjuk, mire használd fel!- Szuper epres receptek

VN, GE.
A legjobb epres receptek

Epres lassi

Egy gyümölcsös-kókuszos ital, amiből garantáltan nem lesz elég egy adag!

Hozzávalók (2 adag):

•    350 g eper
•    1 evőkanál cukor (vagy több, ízlés szerint)
•    150 ml natúr joghurt
•    90 ml kókusztej
•    2 evőkanál 55-65%-os tejszínkrém (nem muszáj, ízlés kérdése)
•    150-200 g-os jégkockák, összezúzva (szintén ízlés kérdése)

Elkészítés:

1.    Turmixold össze a legmagasabb fokozaton az eprek nagy részét (1-2 szemet hagyj meg díszítés gyanánt, ha szeretnél).
2.    Add hozzá a keverékhez a joghurtot és a kókusztejet, majd ezeket is elegyítsd alaposan, amíg az egész keverék krémes, puha állagú nem lesz.
3.    Add hozzá a jeget és egy kávéskanálnyi tejszínkrémet, ha szeretnél, illetve néhány szelet epret, ha hagytál.

Pezsgő eperzselé

Az eperzselé már önmagában is finom, de mit szólnál, ha feldobnánk egy kis szénsavas borral? Nézzük, hogy miből és hogyan is készül!

hirdetes

Hozzávalók (6 adag):

•    250 g eper
•    150 g porcukor
•    1 citrom lereszelt héja és leve
•    1 narancs lereszelt héja és leve
•    5 zselatinlap
•    500 ml buborékos bor

Elkészítés:

1.    Távolítsd el az eprek belsejét, majd helyezd őket egy lábasba a porcukorral, gyümölcslevekkel, reszelt gyümölcshéjjal, illetve 250 ml vízzel együtt.
2.    Melegítsd lassú tűzön a lábas tartalmát 5 percig, vagy amíg az eprek meg nem puhulnak.
3.    Szűrd le a lábas tartalmát két réteg muszlinon keresztül egy nagyobb lábasba. Még egy kicsit meg is nyomkodhatod a muszlinban, hogy minél több szirup kifolyjon belőle.
4.    Áztasd a zselatint hideg vízbe 10 percig, hogy megpuhuljon.
5.    Amíg a zselatin ázik, melegítsd fel a szirupot, de ne hagyd, hogy felforrjon. Csak annyira kell felmelegítened, hogy a zselé elolvadjon benne. Szűrd le a zselatinlapokat egy percig, majd helyezd őket a meleg, gyümölcsös szirupba. Kevergesd a zselatinlapokat, amíg el nem olvadnak, és össze nem keverednek a sziruppal.

hirdetes
6.    Helyezd félre a lábast, hogy lehűljön, majd hűtsd tovább a hűtőben, amíg sűrűbbé nem válik.
7.    Miközben a szirup hűl és sűrűsödik, helyezd a buborékos bort a fagyasztóba (legalább 30-40 percig kell hűlnie).
8.    Miután a szirup és a bor is kellően lehűltek, önts 500 ml-t a borból a lábas belső falára, hogy arról csurogjon rá a szirupra. Fontos, hogy így csináld, és lassan, mert így kevésbé habosodik majd.
9.    Ez után öntsd át a lábas tartalmát azokba a tálakba, amikben tálalni szeretnéd őket, majd helyezd őket a hűtőbe legalább 4 órára.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Fürdőszoba

A fürdőhelyiség a hivatalos nyelvhasználatban az egészségügyi helyiségek közé... Tovább

Karácsonyi ajándékutalvány

Egy karácsonyi ajándékutalvány remek ajándék lehet a fa alá, hiszen ebben az eseteben igazi... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Főzés Háztartás Kert Konyha Színes ötletek Természet